Najnovije

TEŽAK DAN ZA STRANE PLAĆENIKE: Rusi ubili 300 stranaca koji su se borili za Ukrajince

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u napadu visokopreciznim oružjem na tri privremena punkta za raspoređivanje poljskih plaćenika u Harkovskoj oblasti likvidirale do 200 ekstremista.

Pored toga, ruske VKS snage su u Donjeckoj Narodnoj Republici visokopreciznim oružjem likvidirale još preko 100 plaćenika takozvane „legije stranaca“, kao i jedan tenk, dva oklopna borbena vozila i osam automobila.

U pravcu Kupjanska, Oružane snage Ukrajine preduzele su dva neuspešna pokušaja napada na naselja u Luganskoj Narodnoj Republici. Ruska vojska je zaustavila neprijatelja i potisnula ga na prvobitne položaje, a tom prilikom je likvidirano do 30 ukrajinskih vojnika, tri borbena vozila pešadija i četiri oklopna vozila.

Ruska vojska je u preventivnim napadima u pravcu Krasnog Limana, porazila taktičku grupu Oružanih snaga Ukrajine. Gubici neprijateljske vojske dostigli su do 70 ukrajinskih vojnika, koji su ubijeni ili ranjeni, a uništeni su i jedan tenk, četiri oklopna borbena vozila i dva kamioneta.

U pravcu Donjecka odbijen je kontranapad taktičke grupe ukrajinske vojske. Likvidirano je do 60 ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva tenka i tri borbena vozila pešadije.

Neprijatelj je u pravcu južnog Donjecka pokušao da izvede kontranapad na položaje ruskih jedinica, ali su ruske snage odbile napad i potisnule protivnika na početne položaje. Likvidirano je preko 50 ukrajinskih vojnika, uništena dva oklopna vozila i dva kamioneta.

Na području DNR uništen je radar za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje AN/TPQ-50. Pored toga, u Zaporoškoj oblasti, uništeno je skladište raketno-artiljerijskog naoružanja ukrajinskih snaga.

Ruski PVO sistemi tokom prethodnog dana oborili su četiri ukrajinske bespilotne letelice na području DNR i LNR.

Takođe, na području LNR presretnuto je pet projektila višecevnih raketnih sistema „Himars“ i „Oljha“.

VUČIĆU, SRPSKI RATNICI NISU TERORISTI, NEGO JUNACI KOJI NAS BRANE! Priča o heroju LNR Stefanu Dimitrijeviću (VIDEO)

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA