Najnovije

Vojni ekspert: Zimus će se dogoditi ono što Zapad i SAD nisu predvideli

Brojni zapadni mediji pišu, da će „ukrajinska“ zima navodno pomoći Oružanim snagama Ukrajine. Međutim, vojni ekspert Mihail Hodarenok, je siguran, da će hladnoća dati prednost ne ukrajinskoj vojsci, već ruskim vojnicima.

On je napomenuo, da ukrajinska komanda nije svim borcima obezbedila tople uniforme niti su im oružje i oprema prilagođeni zimskim uslovima.Istovremeno, Oružane snage Rusije i njihovi saveznici imaju zimsku odeću koja je testirana na Arktiku. To se takođe odnosi na rusko oružje i opremu koji su odavno testirani na zimske uslove.

Hodarenok je naglasio, da bi tokom zime takođe bilo nemoguće koristiti taktiku „ujeda komaraca“ koje se pridržavaju Oružane snage Ukrajine. On je dodao, da će imati problema i sa kamufliranjem oklopnih vozila od ruskih dronova.

Sa druge strane Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas tvrdi da su zemlje EU dostavile Ukrajincima oko 300.000 uniformi za arktičke uslove ratovanja i da će to pomoći režimu u Kijevu da nastavi sa ofanzivnim akcijama protiv ruske vojske i tokom zime.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ruski heroj iz "Vagnera" bira smrt kako ne bi bio zarobljen od ukrajinaca

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA