Najnovije

PRODISKUTOVALI O NUKLEARNOM RATU: Susret Tokajeva i Putina od posebnog značaja

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas u Kremlju sa kazahstanskim predsednikom Kasimom-Žomartom Tokajevim i rekao da Moskva veoma ceni to što je Tokajev u prvoj stranoj poseti Rusiji nakon reizbora.

Kasim-Žomart Tokajev i Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

- Današnja poseta je od posebnog značaja, ovo je prva poseta Tokajeva nakon što je ponovo izabran za predsednika Kazahstana i od simboličnog je značaja, jer naglašava posebnu prirodu naših odnosa - rekao je Putin i dodao da Rusija to veoma ceni, prenosi agencija TASS.

Predsednik Rusije je istakao da se u poslednje vreme redovno sastaje sa Tokajevim i da su se njih dvojica poslednji put sastali na samitu Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u Jerevanu.

- Uvek koristimo naše sastanke da razgovaramo o aktuelnim dešavanjima. Pre svega razgovaramo o ekonomiji, jer je to osnova naših uspeha u različitim oblastima - kazao je Putin.

On je ukazao na značajan trgovinski promet između pograničnih oblasti dve zemlje koje su, kako je rekao, "više svesne mogućnosti jedne druge i razvijaju te odnose".

- Radili smo i u našoj tradicionalnoj i visokotehnološkoj sferi, što je od vitalnog značaja za budućnost - naglasio je Putin.

Rusija i Kazahstan polaze od toga da nuklearni rat nikada ne treba da bude pokrenut, navodi se u zajedničkoj deklaraciji povodom 30. godišnjice diplomatskih odnosa između dve zemlje, koju su danas potpisali predsednici Vladimir Putin i Kasim-Žomart Tokajev.

- Ruska Federacija i Republika Kazahstan polaze od toga da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da ga nikada ne treba pokrenuti - navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu Kremlja, prenela je agencija TAS S.

Borba za ovaj grad na istoku Ukrajine je najžešća bitka od početka rata! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA