Najnovije

RUSI UPOZORILI VARŠAVU: Znamo da ubrzavate pripreme za aneksiju zapadne Ukrajine - ne ponavljajte istu grešku

Poljska ubrzava pripreme za aneksiju zapadne Ukrajine, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin u intervjuu za Sputnjik.

„Informacije koje stižu u rusku Spoljno-obaveštajnu službu ukazuju na to da Varšava ubrzava pripreme za aneksiju zapadnoukrajinske teritorije: Lavovske, Ivano-Frankovske i većeg dela Ternopoljske oblasti Ukrajine“, rekao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, poljsko rukovodstvo ima za cilj da deluje proaktivno i istrajno iz straha da će stariji partneri u NATO-u pokušati da pregovaraju sa Moskvom tokom zimskih meseci, ne obazirući se na interese, ne samo Ukrajinaca, već i Poljaka.

„Varšava je uverena da su zaslužili velikodušnu nadoknadu za vojnu pomoć Kijevu, pružanje skloništa brojnim ukrajinskim migrantima i, na kraju, nedavni raketni napad na poljsku teritoriju, koji je Varšava ćutke „progutala“ na podsticaj Sjedinjenih Država i vodećih evropskih zemalja“, dodao je Nariškin.

On je upozorio Varšavu da ne pokušava da anektira ukrajinske teritorije. Napomenuo je da je istorija „puna gorkih primera sukoba između poljskih i ukrajinskih nacionalista“ i pozvao „da ne ponavlja istu grešku“.

NAPADNUTA RUSIJA: Dron uništio veliko skladište goriva u Brjansku

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA