Najnovije

UDARNA PESNICA: „Vagnerovci“ vode žestoke borbe za južno predgrađe Artjomovska-Bahmut (VIDEO)

Borci grupe „Vagner“ vode žestoke borbe za južno predgrađe Artjomovska, Opitno, (DNR) konačno potisnuvši ukrajinske trupe iz sela Ivangrad, udaljenog kilometar od gradskih četvrti, javlja dopisnik Sputnjika.

„Ispred je Ivangrad, on je naš. Sada ćemo čistiti Opitno. Severnije već ulazimo u Bahmut (Artjomovsk), rekao je agenciji jedan od pripadnika jedinice.

Prema njegovim rečima, kijevske trupe neprestano pucaju na njih iz minobacača i teške artiljerije. Reljef okoline je takav da ukrajinskim tenkovima omogućava unakrsnu vatru sa južne periferije Artjomovska i Opitnog na Ivangrad, koji se nalazi u niziji.

Sagovornik agencije je primetio da neprijatelj gotovo ne vodi borbu streljačkim oružjem, shvatajući da nema superiornost u iskustvu i obuci.

Uprkos stalnom granatiranju Ivangrada, grupa „Vagner“ uspela je da se učvrsti, izdrži granatiranja i odbije brojne kontranapade ukrajinskih pešadijskih jedinica. Kijevske trupe su pokušale da napadnu grad iz predgrađa Opitnog preko reke Bahmutke, ali su pretrpele neuspeh.

Ukrajina sprema evakuaciju grada od 3 miliona ljudi, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA