Najnovije

NJUJORK TAJMS: Antiruska koalicija se raspada

Koalicija zapadnih zemalja usmerena protiv Rusije počela je da slabi zbog ekonomskih teškoća i straha da će se kriza u Ukrajini odužiti, piše NJujork Tajms

Ukrajina, Rusija i Zapad (Ilustracija: RIA Novosti)

Prema mišljenju autora članka DŽejsona Horovica i Ketrin Porter, evropske zemlje i dalje aktivno podržavaju režim u Kijevu, ali su problemi pada životnog standarda i inflacije, kao i zamor od sukoba, u koji se ulažu mnogi resursi, uzdrmali njihovu rešenost.

„Mnogi analitičari veruju da će ova posvećenost trajati sve dok SAD drže svoje, ali uspeh republikanaca, od kojih su neki doveli u pitanje cenu učešća u sukobu, na međuizborima u utorak mogao bi da promeni ta očekivanja“, navodi se u članku. .

Obavezna podrška Zelenskom prestaje da odgovara Nemcima koji su izašli da protestuju protiv odluka vlade, neki nemački političari počinju da iznose slično gledište.

„Neki elementi u Socijaldemokratskoj partiji kancelara Olafa Šolca takođe pokazuju znake povratka približavanju Rusiji. Rolf Micenih, šef poslaničke grupe te stranke, optužio je ministra spoljnih poslova da ne čini više na pronalaženju diplomatskog rešenja i pozvao na diplomatiju.

NJujork tajms je podsetio i na stavove Jorgosa Katrugalosa, lidera grčke opozicione stranke Siriza, i Silvija Berluskonija, lidera vladajuće partije Napred Italija, koji je naglasio da mirovni proces zavisi od razumevanja Ukrajine da „u jednom trenutku neće duže mogu da računaju na oružje i pomoć'’.

Da li su se Rusi stvarno mešali u američke izbore, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA