Najnovije

UN OBEĆALE RUSIJI: Uskoro ukidanje ograničenja

Ujedinjene nacije obećale su Rusiji da će uskoro moći da postignu ukidanje ograničenja na izvoz ruskih prehrambenih proizvoda, u skladu sa sporazumom o žitu, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

Ujedinjene nacije (Foto: Jutjub)

On je za list Izvestija rekao da Moskva podseća UN da imaju vremena da ispune svoje obaveze do 18. novembra, kada ističe sporazum o izvozu žita iz ukrajinskih luka.

Poljanski je naveo da će Moskva, prilikom odlučivanja o produživanju sporazuma, proceniti efikasnost sprovođenja ruskog dela sporazuma i napora UN.

Sporazum o izvozu žitarica i prehrambenih proizvoda iz ukrajinskih luka postignut je u Istanbulu 22. jula i sastoji se od dva dokumenta. Prvi je dokument o izvozu žita iz ukrajinskih luka, a drugi o izvozu ruskih prehrambenih proizvoda i đubriva.

Prvi sporazum važi 120 dana i ističe 18. novembra, a drugi je na tri godine, navodi Izvestija.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Rudenko izjavio je 3. novembra da se ruski deo sporazuma o izvozu ruskog žita, hrane i đubriva "veoma loše sprovodi" i da će Moskva to uzeti u obzir prilikom odlučivanja o produžavanju sporazuma nakon isteka njegovog važenja 18. novembra.

Kako je ruski poslanik za dlaku izbegao smrt na frontu, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA