Najnovije

Pavlović: Srpski odgovor na buku i bruku levo liberalnih medija

Kažu da živimo u doba demokratije, ljudskih prava i sloboda i medijskog pluralizma, u doba kada svako može da kaže šta želi, kada postoji ravnopravno sučeljavanje misli bez bojazni da će vam se nešto loše desiti zbog izgovorene reči. Ovo možda postoji u određenom procentu u nekoj drugoj zemlji, ali u Srbiji svakako da ne postoji. Demokratija kao vladavina naroda zastupljena je u malom procentu, ljudska prava i slobode umereno postoje, a medijskog pluralizma i ravnopravnog sučeljavanja argumenata gotovo da nema. Ovo se dešava u poslednje tri decenije, a posebno može da se primeti u poslednjim mesecima.

Piše: Zoran Pavlović, Član Predsedništva Dveri

Između ostalog, svedoci smo da je propaganda opozicionih levo liberalnih medija koji otvoreno govore protiv nacionalnih interesa mnogo izraženija nego ranije. Medijski napad na zdrav patriotski razum odvija se svakodnevno nesmanjenom žestinom na više frontova: agitacija usmerena ka slabljenju odbrane Kosova i Metohije, napadi na tradicionalne vrednosti, propagiranje zapadnih antihrišćanskih vrednosti, podrška anticivilizacijskim biološko-sociološkim eksperimentima, antiruska kampanja i pro-NATO stavovi... Jednoobrazna buka i bruka, u isto vreme i sa istih medija. Nimalo slučajno. 

Mediji pod kontrolom vladajuće stranke takođe su otvoreni za propagandu ovih vrednosti ali u manjoj meri. Vladajuća stranka se ne izjašnjava kao levičarska, ustvari ona se nikako ne izjašnjava, ali dopušta propagandu levičarskih ideja i predstavlja ih  društveno poželjnim. Ovi mediji ne vrše otvorenu propagandu protiv svog naroda, ali i ne dopuštaju stvarnim čuvarima tradicije (konzervativcima) da se oglase. 

Konzervativna misao se tako nalazi u klještima između vladajućih bezbojnih medija koji paze samo da ne smetaju samovolji režima i njegovoj težnji da održi rejting (jer sve rade zbog rejtinga, a ne zbog vrednosti) i otvoreno levo liberalnih medija kojima je očigledan interes slabljenje Srbije potpunim liberalizovanjem po uzoru na ono što je učinjeno zapadnim narodima. Konzervativni put, kao jedini koji je istorijski pozitivno potvrđen na ovim prostorima, svesno je marginalizovan. Liberalno vaspitanje u poslednjih 77 godina ostavilo je vidljiv trag u političkoj i novinarskoj eliti. 

Nakon ove analize koja je vrlo lako proverljiva i vidljiva svakom iole upoznatom sa značenjem ideoloških odrednica, dolazimo do poslednjih istraživanja javnog mnjenja. O svim identitetsko-kulturološkim pitanjima (očuvanje Kosova i Metohije, anti-NATO stav, proruski stav, protivljenje promeni porodičnog identiteta, protivljenje favorizovanju gej propagande...), srpski narod je dao jasan i nedvosmislen odgovor – oko 80% građana se izjašnjava da su potpuno svesni svog identiteta, što znači: za očuvanje Kosova i Metohije, za tradicionalne vrednosti, za podršku Rusiji, a protiv razbijanja porodice i nametanja LGBT propagande! Istraživanje NSPM (Nove srpske političke misli) izgleda ovako:
-    34,7% građana je za ulazak Srbije u EU (istorijski minimum);
-    8,3% bi pristalo da država uđe u EU ako bi uslov bio priznanje nezavisnosti Kosova, a protiv je 79,6%;
-    4,2% je za ulazak u NATO, a protiv je 83,5%;
-    12,5% podržava gej paradu, a protiv je 75,4%
-    7,1% podržava gej brakove, a protiv je 77,1%;
-    8% podržava uvođenje sankcija Rusiji, a protiv je 80,6%.

Zaključak je da višedecenijska buka levo liberalnih medija nije dala rezultate. Dešava se nešto čudno i neshvatljivo za leve liberale. U trenutku kada su pomislili da su slomili srpski duh, on se, kao reka ponornica, projavio na videlo dana. I posle pet decenija komunističkog vaspitanja i tri decenije liberalnog ispiranja mozga, Srbi su danas još uvek zadojeni iskonskim zracima tradicije i ne žele da se odreknu svoga bića, još uvek su zagledani u večne Istine pre nego u varljive zemaljske propadljive vrednosti. To zaista nije potpuno objašnjivo, ali je tako. 

Buka levih liberala neće još dugo prestati, a samim tim će i njihova bruka kao rušitelja zdravih vrednosti rasti. Sa druge strane, to neće doneti rezultate, kao što nije ni do sada. Po svemu sudeći, ogromna većina Srba će ostati Srbi do kraja: konzervativni, čuvari tradicionalnih vrednosti, sa izvesnim ljudskim manama ali koje mogu da se isprave i sa zrelošću da prihvate konzervativnu političku ideju koja se sve više osvetljava na srpskoj političkoj sceni.

Očigledan je jaz između liberalnih vladajućih elita i novinara sa jedne strane i običnog srpskog naroda sa druge strane. Neproglašena liberalna koalicija svesno vodi državu u smeru globalizma i neoliberalizma, suprotno osećanjima i jasno izraženoj volji naroda. Samo medijskom manipulacijom i klasičnom političkom trgovinom uticajem obezbeđuje se vladavina liberalnih (današnje vlasti i današnje leve opozicije, na smenu). A narod je, van politike i izbornih mahinacija, okrenut i dalje tradicionalnim vrednostima. Održava se srpski duh i čeka se momenat da se pojave zdrave konzervativne političke snage koje će raskinuti sa levo liberalnim skretanjima i u institucionalnom smislu dalje voditi državu i narod pravim putevima, pre svega u identitetskim i ekonomskim pitanjima, sa namerom da u uskomešanim svetskim prilikama održe srpski brod bez oštećenja, najpre sprečavajući pogubne uticaje svetskih i domaćih levih liberala, a zatim i stvaranjem atmosfere za dalji pozitivan razvoj tradicionalnih vrednosti pre svega među mladima. 

Snimke uništavanja ukrajinskih tenkova kod Ugljedara pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA