Najnovije

ZVANIČNI BUKUREŠT: Kosovo je pokrajina!

Rumunija nije promenila svoj stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, saopštilo je rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije uoči sutrašnje rasprave o liberalizaciji viza za tzv. Kosovo na sastanku Radne grupe za vize Saveta u EU.

Rumunija (Foto: Pixabay)

Rumunsko ministarstvo naglasilo je za prištinski Lajmi da se u zemlji i dalje analizira stav Bukurešta po pitanju vizne liberalizacije za tzv. Kosovo, nazivajući ga pritom pokrajinom.

„Stav Rumunije o liberalizaciji viza za Kosovo je još pod unutrašnjom analizom, polazeći od premise poštovanja neutralnosti EU prema statusu pokrajine”, navodi se u saopštenju rumunskog ministarstva.

Istovremeno naglašavaju da Rumunija namerava da doprinese povećanju uticaja EU u regionu Zapadnog Balkana, prenosi Tanjug.

Rumunsko ministarstvo je ocenilo da je tzv. Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima od 2018. godine.

Sastanak Radne grupe Evropskog saveta EU biće održan sutra u Briselu kako bi se razgovaralo o pitanju ukidanja viznog režima za tzv. Kosovo.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA