Najnovije

"VAŽNO JE PRAVILNO OBUČITI MOBILISANE" Dejan Berić u ruskim redovoma govorio o obuci novih regruta

Izviđački snajperisti u zoni ratnih dejstava u Ukrajini obučavaju se od mobilisanih regruta, rekao je Dejan Berić, dobrovoljac iz Srbije sa pozivnim znakom "Deki".

Dejan Berić. (Foto: Printskrin)

- Nedavno smo primili dobru grupu mladih snajperista, momci su vredno učili, očekivano – iako su tek mobilisani, naučili su mnogo za mesec dana i postali veoma dobri strelci. Ne samo strelci, već i snajperisti izviđači. Ali morate znati kako da ih koristite, ali ovde misle da ako snajperisti dobije veliku pušku, problem će biti rešen. Ne! Postoje jedinice koje bi trebalo da se bave samo gađanjem na daljinu - rekao je Berić u intervjuu za ura.ru.

Borac kaže da postoje jedinice koje pucaju na velike udaljenosti, a ima i onih koje gađaju do 1,3 km. Zbog toga je važno pravilno obučiti mobilisane, a oružje ima veliko značenje.

- Za snajperistu je njegovo oružje veoma važno. Puška manjeg kalibra biće potrebnija u skučenim prostorima, na primer, kada se juriša na gradove ili neprijateljske utvrđene oblasti. Dok je veći kalibar potreban da se neprijatelj porazi na znatnoj udaljenosti - objasnio je Berić.

Borba za ovaj grad na istoku Ukrajine je najžešća bitka od početka rata! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA