Najnovije

AMERIČKI MEDIJI: Lovac Su-35 je neprocenjivo bogatstvo ruske vojske

Američki specijalizovani časopis „Military Watch Magazine” nazvao je ruski lovac Su-35 neprocenjivim bogatstvom. U tekstu, objavljenom 10. decembra, navodi se da će avion ojačati odbranu Irana, koji sada razmatra mogućnost kupovine.

Su-35. (Foto: ria.ru)

„Su-35 je imao mnogo više borbi sa neprijateljskim lovcima nego bilo koji drugi lovac posle Hladnog rata. Veruje se da on može da se suprotstavi savremenim zapadnim lovcima vrhunske klase kao što su F-35A i F-15CA“, navodi se u tekstu.

Časopis napominje da je Su-35 baziran na lovcu Su-27, koji je svojevremeno bio takođe jedinstven.

"Pošto protivnici Irana nastavljaju da izvode vežbe i pripremaju se za moguće napade lovaca pete generacije na njegova nuklearna postrojenja, Su-35 će biti neprocenjivo bogatstvo koje može biti isporučeno relativno brzo", zaključuju autori članka.

Ruski višenamenski super-manevarski lovac Su-35 generacije 4++ opremljen je radarom sa faznom antenskom rešetkom, kao i motorima sa kontrolisanim vektorom potiska. Može da dostigne brzinu do 2,5 hiljada km / čas, njegov domet leta dostiže 3,4 hiljade km. Lovac je naoružan topom, kalibra 30 mm i ima 12 podvesnih mesta za bombe i projektile.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA