Najnovije

Kijev i Zapad biće slomljeni ako se rat u Ukrajini razvuče

Razvlačenje sukoba u Ukrajini biće katastrofa za Kijev i njegove zapadne saveznike, ocenila je američka novinska agencija Bloomberg.

NJen kolumnista Hal Brands napisao je:

„Ako sukob u Ukrajini ode u zimu, situacija bi mogla da se postane nepovoljna za izranjavanu Ukrajinu, kao i za Evropu, koja pati od nedostatka energetskih resursa, i Vašington koji se sve više distancira od problema. Kijev i Zapad biće slomljeni“.

Američka agencija je uverena da će takv razvoj situacije u Ukrajini ići na ruku Moskvi, jer neće zahtevati nikakve dodatne napore od Kremlja.

Bloomberg u ovom kontekstu naglašava: „Ukrajinske trupe su umorne od teških borbi, a za Vladimira Zelenskog, taktika čekanja je puna unutrašnje političke i diplomatske opasnosti“.

I dodatno ukazuje: „Evropa se postepeno umara od podrške Kijevu, a pristalice mirnog rešenja, poput francuskog predsednika Emanuela Makrona, samo čekaju priliku“.

Povrh svega, navodi agencija, nesigurne postaju i  pozicije kijevske vlasti u Sjedinjenim Državama jer se povećava i neizvesnost oko toga koliko će pomoći Kijevu biti spreman da odobri Predstavnički (donji) dom Kongresa SAD  u kojem će od 3. januara postojati republikanska većina.

Zelenski je, tokom obraćanja liderima zemalja G7 prošlog ponedeljka, od zapadnih sponzora zatražio još više savremenih tenkova, artiljerije, granata i i drugih projektila, kao i raketa dugog dometa.

Pokušao je da ih uveri da će upravo to približiti kraj sukoba u njegovoj zemlji.

RUSIJA JASNA: Američki PVO sistem "Patriot" biće legitimna meta u Ukrajini

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA