Najnovije

UKRAJINSKI GENERALŠTAB POTVRDIO: Rusi napreduju kod Bahmuta i Avdejevke, a napadaju nas i na drugim mestima (MAPA)

Vojska Rusije napreduje kod Artemovska(Bahmuta) i Avdejevke i napada kod Kremene, front Svatovo-Kupjansk, navodi se u izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Rusija svoje napore fokusira na ofanzivu na Artemovskom i Avdejevskom pravcu. Napada sa ciljem poboljšanja taktičkog položaja u Kupianskom i Limanskom pravcu.

Na Kupijanskom pravcu ruske trupe su koristile tenkove, minobacače, haubice i višecevne bacače u oblastima Kislovka i Kotlarovka (Harkovske oblasti) i Novoselovskog i Stelmahovke u LNR.

Na Limanskom pravcu ruske trupe pucali su na položaje oružanih snaga Ukrajine u naseljima Plošanka, Nevsko, Červonopopovka u LNR i Dibrov i Grigorovka u DNR.

Ruska vojska je izvršila udare dronovima Šehid-136/131 sa istočne obale Azovskog mora na kritične infrastrukturne objekte Kijevske oblasti.

U toku 24 časa Ruske Federacije izvršile su 23 vazdušna i 7 raketnih napada na kritičnu infrastrukturu gradova Kurahovo i Konstantinovka u DNR. Rusija je takođe izvršila više od 10 granatiranja iz višecevnih raketnih sistema.

RUSIJA JASNA: Američki PVO sistem "Patriot" biće legitimna meta u Ukrajini

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA