Najnovije

Vojni analitičar: Počela je nova etapa ratovanja - poziv Zelenskom na buđenje

Ruski vojni analitičar Jurij Podoljaka kaže da je sa današnjim ruskim vazdušnim udarima na infrastrukturu Ukrajine počela nova etapa ratovanja u ovom konfliktu.

- Razlika između današnjih i ranijih udara je veoma značajna. I najvažniji, kako mi se čini, je početak udara na ukrajinsku proizvodnju struje, a ne samo na trafostanice (kao što je bilo ranije).  Sudeći po snimcima koji su već postavljeni na mreži, bilo je nekoliko eksplozija u mašinskom odeljenju hidroelektrane Dnjepar (najveća hidroelektrana u Ukrajini, koja proizvodi skoro polovinu sve struje, koja se dobija iz hidroelektrana).

Rakete su pogodile i termoelektranu Krivi Rog (najveća TE u Ukrajini, koja je trenutno pod kontrolom Kijeva). Još ostaje da se razjasni šta je gađano u Kijevu. Da li su u pitanju trafostanice ili ipak termoelektrane – kaže analitičar.

On objašnjava da je ovo veoma važan i loš poziv na buđenje režima Zelenskog i stanovništva Ukrajine.

- Trafostanice je lako pogoditi, ali i relativno lako vratiti u prethodno stanje. (ako imate rezervne delove). Ali popravljanje mesta, gde se struja proizvodi, zahteva najmanje nekoliko meseci. Ako to uopšte bude moguće uraditi do kraja rata – kaže Podoljaka.

OTKRIVENA NAJVEĆA SLABOST NATO: Sukob u Ukrajini pokazao u kom segmentu naoružanja su slabiji od Rusije

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA