Najnovije

PAVIĆ: Cilj pritiska zapada je likvidacija Srba kao državotvornog faktora

„Svi ti zapadni pritisci su mnogo više od pritisaka – oni su nastavak zapadnog rata protiv Srba drugim sredstvima. Taj rat je počeo onog trenutka kada su zapadne sile aktivno krenule u razbijanje SFRJ, i on traje do današnjeg dana. Cilj nije uvlačenje Srba u sukob kao takvo, već se sukob koristi samo kao jedno od sredstava za suzbijanje srpskog uticaja u regionu, podelu Srba na što više manjih delova i konačnu likvidaciju Srba kao državotvornog faktora“, rekao je politikolog Aleksandar Pavić za portal IN4S .

Aleksandar Pavić (Foto: Medija centar Beograd)

Krajnji cilj je, kako dodaje Pavić, uvek bio i ostao pokoravanje i razbijanje Rusije.

„Dok god postoji u pozadini antiruskog fronta snažan srpski faktor, nemoguće je taj front u potpunosti konsolidovati. U odsustvu mogućnosti da se direktno ugrozi Rusija, sledeća opcija je dizanje nove ”gvozdene zavese” prema Istoku, ali je i za to potrebna pacifikacija pozadine, a to opet ne može da se postigne bez neutralizacije srpskog faktora“, jasan je on i dodaje da postoje i paralelni ciljevi uništavanja ostatka evropske duhovnosti, koja se još jedino može naći u Pravoslavlju, kao i uništavanja svakog ”virusa slobode” koji bi poremetio planove zapadnih globalista da uvedu totalitarnu nadnacionalnu vlast koja će vladati uz pomoć totalnog nadzora, razbijanja tradicije i porodice, atomizacije društva i gušenja slobode mišljenja, govora i savesti.

„I u tom smislu su Srbi, po svoj prirodi slobodan narod, remetilački faktor koji mora biti neutralisan ili uklonjen. Ovi napadi na Srbe i srpsku državnost će trajati dok god su sadašnje zapadne elite na vlasti“, zaključio je Pavić.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA