Najnovije

MEDVEDEV: Kijevske vlasti postale neprijatelji pravoslavne vere

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući postupke ukrajinskih vlasti u odnosu na Ukrajinsku pravoslavnu crkvu (UPC), rekao je danas da su ukrajinske vlasti postale neprijatelji pravoslavne vere, javljaju RIA Novosti.

Dmitrij Medvedev (Foto: Kremlin.ru)

"Kijevski satanisti su došli do Ukrajinske pravoslavne crkve, traže veze sa ruskim svetom. Konfiskuju crkvenu imovinu. Tuku duhovnike i parohijane. Međutim, progon UPC je počeo mnogo ranije. Kada je izvesni Porošenko žrtvovao UPC i Minski sporazum zarad njegovog neuspelog reizbora", poručio je Medvedev, prensoi Tanjug.

Ranije u toku dana iz Kijeva je saopšteno da će ukrajinska vlada pripremiti zakon kojim se zabranjuju crkve povezane sa Rusijom, u skladu sa potezima koje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra neophodnim kako bi se sprečila Moskva da "slabi Ukrajinu iznutra", preneo je danas Rojters.

Nacionalni savet za bezbednost i Savet za odbranu Ukrajine ovlastili su vladu da napravi nacrt zakona nakon niza upada u parohije za koje Kijev kaže da možda dobijaju naredbe od Moskve.

U Ukrajini postoji Pravoslavna crkva Ukrajine, pod ingerencijom Kijeva, i Ukrajinska pravoslavna crkva, pod ingerencijom Moskve. Crkve su se razdvojile pre tri godine.

Ispitivanje zarobljenih ukrajinskih padobranaca pogledajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA