Najnovije

VUČIĆ: Preko teritorije Srbije niko ne može da pravi zaobilaženje sankcija Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem da su razgovarali i o spoljnopolitičkim temama i da je dobro razumeo njegove primedbe u vezi sa usaglašavanjem spoljne politike Srbije.

Aleksandar Vučić (Foto: Predsedništvo Srbije)

"Preko teritorije Srbije niko ne može da pravi zaobilaženje sankcija Rusiji jer se mi ne bavimo kriminalom i zarađivanjem na bilo čijoj muci tokom rata. Imamo dobru ekonomiju i finansije. Uz ovakvu pomoć EU nemamo o čemu da brinemo", poručio je predsednik Srbije.

Predsednik je potom istakao i zahvalnost Ursuli fon der Lajen na finansijskoj pomoći EU od 165 miliona evra, što je za Srbiju značajan novac.

"Hvala Varhelju, predsednici evropske komisije, Ursuli Fon der Lajen. Mi na gas, na mesečnom nivou na kombinovanim cenama, ne trošimo manje od 200 miliona evra, a samo na uvoz struje između 42 miliona evra i očekivanih do 100 miliona evra u decembru", kaže Vučić.

Kako je naveo, razgovori su se ticali i diverzifikacije, gde je komesara uputio u mogućnost da Srbija iz Azerbejdžana nabavi dodatne količine električne energije.

"Govorili smo o interkonektorima između Srbije i Severne Makedonije, o projektima kao što su brza pruga Beograd-Niš, i mnogim drugim projektima sa EU", dodao je Vučić.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA