Najnovije

NATO NESPREMAN ZA ZIMU! Ruski eskpert otkriva probleme Ukrajine

U zemljama zapadnog sveta sve češće su počeli da se izjašnjavaju o potrebi što skorijih pregovora Kijeva i Moskve u cilju diplomatskog rešavanja sukoba.

NATO snage. (Foto: Jutjub)

Vojni ekspert Aleksej Leonkov smatra da je nagla promena retorike na Zapadu povezana sa teškoćama koje su nastale u Ukrajini usled raketnih udara Oružanih snaga Rusije. Udar na kritične infrastrukturne objekte značajno je zakomplikovao transport naoružanja i vojne opreme u Kijev. Shvatajući da Oružane snage Ukrajine neće dugo trajati bez stalnog dopunjavanja, Amerikanci i Evropljani pokušavaju da posade Moskvu za pregovarački sto i zamrznu neprijateljstva.

Isti oni plaćenici, koji su zapravo redovni oficiri NATO zemalja, potpuno su nespremni da se bore u uslovima velike hladnoće. Uglavnom su sticali borbeno iskustvo u blažim klimatskim uslovima. Osim toga, postoje i drugi problemi koje Zapad ne može da reši preko noći. Istina, nije mu lako da se dogovori sa Rusijom, pošto su sada prekinute političke, diplomatske i ekonomske veze između strana. Ostaje samo vojni kanal, usled čega se pokušava ostvariti interakcija preko generalštabova.

- Ali činjenica je da naša komanda ne obraća pažnju na sve ove pokušaje. Izvršićemo planove koje je odobrio naš vrhovni komandant - naglasio je Leonkov u emisiji Big Game.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA