Najnovije

SRBI 11. DAN NA BARIKADAMA: I dalje je mirno ali vlada opreznost da ne dođe do provokacija sa albanske strane

Barikade Srba na severu Kosova i Metohije, tačnije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću ušle su u jedanaesti dan. Kako kažu, barikade će biti uklonjene kada budu oslobođeni bivši policajci Miljan Adžić, Dejan Pantić i Slađan Trajković, ali i kada se specijalne snage kosovske policije povuku sa severa KiM. Na tri srpska lokala u naselju Bošnjačka mahala juče su polomljena stakla.

Srbi na barikadama. (Foto: Printskrin)

Svi ljudi koji su na barikadama već 11 dana nadaju se nekom rešenju koje će doprineti smanjivanju tenzija na Kosovu i Metohiji, javlja RTS.

I dalje je mirno ali vlada opreznost da ne bi došlo do provokacija sa albanske strane, javlja RTS.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da barikade na severu KiM za Srbe znače slobodu i predstavljaju njihov miran otpor "bezakonju Aljbina Kurtija i njegovih velikoalbanskih ekstremista kojima je jedini cilj etnički čisto Kosovo i Metohija".

Organizacije koje se bave ljudskim pravima zabrinute zbog Dejana Pantića saopštile su da su ozbiljno zabrinute zbog situacije u kojoj se nalazi bivši službenik kosovske policije Dejan Pantić.

Komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju, admiral Stjuart Manč rekao je u intervjuu za Tanjug da Kfor pažljivo prati situaciju na severu KiM i da je spreman za pružanje bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice svuda na KiM, u skladu sa mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.

Povodom jučerašnjeg demoliranja tri srpska lokala u naselju Bošnjačka mahala, sinoć se oglasila kosovska policija. Navode da je lom izloga izazvala eksplozija šok bombe, kao i da se sumnja da su napravu bacili pripadnici "organizovanih kriminalnih struktura".

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA