Najnovije

SKANDAL U EP: Kredibilitet EU doveden u pitanje

Nedavni skandal u vezi sa korupcijom u Evropskom parlamentu mogao bi da naškodi kredibilitetu EU u vreme kada se Unija suočava sa brojnim ozbiljnim izazovima i krizama, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

EU (Foto: jutjub)

- Skandal nam dodatno otežava to da se usredsredimo da ekonomsku i energetsku krizu koje sada utiču na živote evropskih građana - rekao je Mišel za list Politiko.

On je istakao da je veoma zabrinut zbog razvoja događaja u vezi sa sadašnjim i bivšim članovima Evropskog parlamenta i optužbama za korupciju koje su iznesene protiv njih.

Mišel je napomenuo da će EU biti potrebna snažna akcija protiv korupcije, kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

- Prvo treba da naučimo lekcije iz ovog i sastavimo paket mera kako bismo izbegavali takve stvari i da sprečimo korupciju u budućnosti - dodao je Mišel.

Belgijske vlasti izvršile su 9. decembra nekoliko hapšenja i pretresa u Briselu u okviru istrage na osnovu optužbi za korupciju u Evropskom parlamentu koje su povezane sa održavanjem Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru i štetnim lobiranjem u korist Katara i Maroka.

Tada su privedeni potpredsednik Evropskog parlamenta Eva Kaili i njen partner, a izvršen je i pretres njihove rezidencije. Kailijeva je kasnije razrešena dužnosti i proterana iz političke stranke u Grčkoj.

Belgijska policija je, navodno, tokom pretresa zaplenila više od milion i po evra. 

O povlačenju SAD iz Ukrajine pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA