Najnovije

VUČIĆ NEMA SAMOPOUZDANJA: Pravi diplomata nikad ne bi dozvolio sebi da spava na podu!

Vučić govori kako niko ne govori. On pravi te dramaturške pauze, kojen zaista ne izgledaju prirodno, ali treba da simuliraju njegovu sigurnost, stabilnost i vladanje situacijom. Ali njegova neverbalna komunikacija je veoma loša, pogotovo u odnosima sa međunarodnom zajednicom, rekao je Boris Teodosijević, kespert za javne nastupe i komunikaciju, gostujući u emisiji Reč na kanalu Rezervni položaj. 

- Neko ko je dva metra, treba da maksimalno koristi taj prirodni dar. Ne sme da se saginje, savija, da izgleda kao da se stalno umanjuje, da savija vrat. Sasvim suprotno, treba da podigne glavu, da ga svako gleda odozdo kao u veličinu. To treba da bude. NJegova funkcija je ta koja treba da pokazuje snagu, stabilnost, osobu koju je nemoguće pomeriti kada stoji na strani pravde u međunarodnim odnosima. Ali on radi sve suprotno – konstatovao je Teodosijević. 

Kako je rekao, Vučić pokazuje snagu i silinu na konferencijama za štampu u Beogradu. 
- Kao što se DŽozef Bajden rukuje sa umišljenim prijateljima, tako se on svađa sa umišljenim neprijateljima. Ta silina bi trebalo da pokaže kako je on jak i kako ne popušta, dok tamo kad ode, ničega od toga nema. Nema te čvrstine. U svom dvorištu pokazujete silinu, a tamo ste manji od makovog zrna – primećuje on. 

Govoreći o Kosovu i Metohiji rekao je da ćemo tamo ući kada se promene okolnosti, a to može biti i ubrzo. Komentarišući molbu Kforu da vratimo deo vojnika i policajaca, istakao je će nam UN reći da to nikad nismo tražili. 
- Onda će naš narod reći: Pa kako, zar nije uputio? Pa nije, uputio je nekakvom Kforu koji tamo nije ništa, koji je samo policijska snaga. To je zamajavanje naroda, mazanje očiju, i to se dešava non-stop – naveo je Teodosijević. 

Prema njegovim rečima, ovo je predstava za naš narod, nije čak ni za međunarodnu zajednicu, a nije čak ni za Šiptare, kako je naveo. 
- To je prestava za njegove glasače. Oni će da kažu: „Ali gle, on nas istinski brani, podigao je avione...“ Kuda ih je podigao? Što podižeš avione, šta znači to? Avioni kad se podižu nose bombe, i istresaju to negde. Čemu ovo? Trošiš gorivo? – upitao je on.

Teodosijević je konstatovao i da „nijedan diplomata ne bi sebi dozvolio spavanje na podu“, kao što je to vučić, prema sopstvenim rečima uradio u Briselu.
- Pravi diplomata bi rekao: „Slušaj me dobro, ovo si sad uradila i više nikad“ – kazao je Teodosijević. 

"Zapad je odlučio da Zelenskog zameni generalom Zalužnim"

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA