Najnovije

KUVA SE U AMERICI! Pretnja: Suludi plan Poljaka! Belorusi su ruski kec iz rukava, igraće ključnu ulogu (VIDEO)

U Ukrajini se potencijalno stvara jedan poligon koji će možda doneti do jednog užasno lošeg epiloga, a to je da će dve najjače vojne sile na svetu  SAD i Rusija morati da uđu u jedan užasno težak nuklearni konflikt, izjavio je Dejan Vuksanović, potpredsednik Srpske narodne odbrane iz Čikaga, gostujući u emisije Reč na kanalu Rezervni položaj. 

Dejan Vuksanović. (Foto: Jutjub)

Kako navodi, Amerika i Zapad žele da orobe i unište Rusiju, i preuzmu prirodne resurse. 

- Što se tiče Poljaka, to je jedna suluda stvar koju oni rade. Sada žele da uzmu neke delove Ukrajine i da krenu protiv Belorusije. Ali u suštini, oni vrlo dobro znaju, da ako bi Poljska napala Belorusiju  doživela bi jedan katastrofalni krah. Belorusija, mada je mnogo manja od Poljske, brani ljudske principe, pravoslavlje i savez četiri sestre, a to su: Belorusija, Ukrajina, Rusija i Srbija. Na kraju šta može da se desi, da Rusija u svom besu ponovo podeli Poljsku – ocenio je on. 

Kako je rekao, Belorusi su ruski džoker iz rukava i odigraće ključnu ulogu u nekom trenutku ovog sukoba.

Govoreći o dešavanjima na Kosovu i Metohiji, potpredsednik SNO je rekao da je Aljbinu Kurtiju trebalo dati sat vremena da povuče snage sa severa Kosova, u suprotnom zapretiti ulaskom vojske Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244. 

- Da se tako postupilo, ja verujem da bi povukao snage, ne za sat vremena, nego za 30 minuta – uveren je Vuksanović. 
Upitan kako bi reagovao Kfor, ako bismo došli u situaciju da ispunimo pretnju, rekao je:

- Kad bi ušla naša vojska, kad bi ušli veterani, njih 3.000 smatram da bi Amerika uradila samo jednu stvar - evakuaciju Bondstila. I ništa drugo – uverava gost iz Čikaga.

Vuksanović je takođe rekao da Srbija mora ući u vojni savez sa Rusijom. 

On je govorio i o stanju u Americi, kazao je da postoje problemi u rasnim odnosima između belog i crnog stanovništva i da može doći do velikog konflikta. 

Vuksanović je govorio i o suparništvu Rona Desantisa i Donalda Trampa u kandidaturi za predsednika SAD ispred Republikanske stranke, i izrazio uverenje da bi Desantis trebalo da prepusti Trampu dolazeće izbore za predsednika, a da se aktuelni guverner Floride kandiduje tek četiri godine kasnije.

On takođe smatra da će demokrate ipak kandidovati DŽozefa Bajdena i na sledećim izborima, ali da planiraju, ako on dobije drugi mandat, da ga ubrzo proglas nesposobnim, a da potpredsednik preuzme upravljanje. 

Takođe, otkrio je da s eveć govori o mogućoj izmeni Ustava Amerike, tako da se mogu kandidovati i ljudi koji nisu rođeni na tlu Amerike, što bi, kad se to desi, omogućilo i da se Ilon Mask kadniduje na izborima za predsednika. 

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA