Najnovije

NEMAČKA PRED KRAHOM: Oštra polemiku u Bundestagu

Zbog toga što odbijamo da uvezemo energente iz Ruske Federacije, Nemačka će na energiju potrošiti dodatnih sto deset milijardi evra, upozorio je Volfgang Kubicki

Foto: bundestag.de

Zbog nesposobnosti da reši pitanje energetske krize i niza drugih problema, Nemačka rizikuje da postane "nefunkcionalna bankrotirana država", rekao je Volfgang Kubicki, potpredsednik nemačkog Bundestaga u intervjuu za nemački "Bild".

- Ako nastavimo u istom duhu, ako želimo da godinama plaćamo dodatnu energetsku pomoć, onda nam ne preti socijalizam, već bankrot - naglasio je on.

Zbog toga što odbijamo da uvezemo energente iz Ruske Federacije, Nemačka će na energiju potrošiti dodatnih sto deset milijardi evra, upozorio je nemački političar i dodao da će taj novac nedostajati u budžetima za druge resurse i namene.

- Novac koji će faliti ne mogu da nadoknade poreski obaveznici, a ne može ni da se odštampa - istakao je Kubicki.

Ono što ga posebno iritira, dodao je, jeste to što koaliciona vlada u takvoj situaciji odbija da proizvodi nuklearnu energiju i gas.

- Mnogi ljudi imaju utisak da je Nemačka na putu da bude država koja ne funkcioniše. Problemi su infrastruktura, administracija, cene energenata i nesposobnost Bundesvera da zaštiti državu - moramo odmah preduzeti kontramere, inače će stvari ići veoma loše - zaključio je Kubicki.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA