Najnovije

„NAŠI“ DODELILI NAGRADE ZA 2022.: Karađorđeva zastava Srbima na barikadama, Radi Trajković karta za Tiranu

Konzervativni pokret Naši dodelio je nagradu za širenje patriotizma i patriotskih ideja za 2022. godinu srpskom narodu na barikadama na Kosovu i Metohiji, dok je negativna nagrada, za najveći doprinos protiv sopstvene države i naroda dodeljena savetniku u tzv. Vladi Kosova Radi Trajković, predsednici Evropskog pokreta Srba sa Kosova.

Karađorđeva ustanička zastava (Foto: Pravda)

U ime pokreta, nagrade je na konferenciji za novinare dodelio Ivan Ivanović, predsednik pokreta Naši, pa su Srbi na barikadama dobili Karađorđevu ustaničku zastavu i grumen zemlje iz Marićevića jaruge, dok je Rada Trajković dobila avionsku kartu u jednom pravcu za Tiranu.  

 - U srpskoj mnogostradalnoj istoriji Srbi su se uvek delili na one koji su radili za svoj narod i državu i za one koji su bili protiv sopstvenog naroda i države. I to se uvek odražavalo na kosovskom mitu i kosovskom zavetu. Kosovski zavet nam je dao jasno utemeljenje da je zemaljsko za malena carstvo, a nebesko za vekove veka. Srpska idelogija Konzervativnog pokreta Naši je da se uvek mora braniti ono najsvetije u našem narodu, a to je Kosovo i Metohija – kazao je Ivanović, a zatim nastavio: 

- Tako smo odlučili da ove godine nagrada bude dodeljena srpskom narodu na barikadama na Kosovu i Metohiji, koji se već danima brane od Aljbina Kurtija, šiptarskog teroriste. Nagrada je zastava vožda Karađorđa, odnosno zastava srpskih ustanika iz Prvog srpskog ustanka, i takođe zemlja sa koje je započeo Prvi srpski ustanak, i to smo takođe stavili na ovu uramljenu zastavu.

Ivanović je naglasio da ova zastava neće završiti u konferencijskoj sali, već će, kako je rekao, biti odneta srpskom narodu na barikadama. 

- Kontaktirali smo ih, međutim, iz dobro poznatih razloga niko od njih nije mogao da bude ovde sa nama. Ali zato ćemo mi moći da budemo tamo sa njima. Otićićemo i delićemo sudbinu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, kao što smo to radili i proteklih 16 godina koliko postoji pokret Naši. Srpski narod se brani na barikadama i mi moramo biti uz svoj narod – istakao je on. 

On je naveo i ko je dobio negativnu nagradu. 

- „Nagrada“ za onog ko je najviše učinio protiv srpskog naroda, ili kako ih je pokret Naši nazivao „srbomrscima“, za ovu godinu dobila je Rada Trajković, koja je ušla u albansku vladu, koja sedi sa Aljbinom Kurtijem, dok srpski narod na Kosovu i Metohiji brani svoje staze, svoje puteve, svoje pripadnike policije koji se nelegalno i nelegitimno hapse. Možemo da vidimo ovih dana kako se puca u srpski narod, kako mu se preti, svakog časa se čuju eksplozije i rafali. Međutim to gospođu Radu Trajković ne interesuje. Ona je definitivno srbomrzac i jedino što možemo da joj damo je avionska karta da otputuje u Tiranu – kazao je Ivanović.

Ivan Ivanović (foto: Pravda)

On je to obrazložio rečima da ako joj se ne sviđa u Srbiji, može da se preseli i ode odavde.
- Vidimo da se ovih dana neprekidno žalila američkoj ambasadi, žalila se raznim ambasadama, žalila se ambasadi SAD u Prištini. Dakle, ona je zgazila na sve srpske institucije, zgazila na srpski narod  i praktično se ponaša kao da Srbija nema svoju državu, i kao da srpski narod nema svoju državu – primetio je on. 

Ivanović je napomenuo da moramo da negujemo tradiciju i kulturu da „jasno javnosti stavimo do znanja ko radi za ovu državu, a ko je protiv nje“. On je dodao i da ova nagrada počinje da se dodeljuje od ove godine, ali je podsetio da je pokret Naši i ranije pravio „famozne spiskove“, u kojima je objavljivao smo ko su najveći Srbi, a ko su najveći antisrbi. 

- Zbog takvih spiskova i toga  što smo radili dosta puta smo i stradali, bili smo hapšeni, privođeni, ali eto, živi smo i zdravi i sada možemo da kažemo šta je istina – ukazao je Ivanović. 

Kako je rekao, ovaj poklon će završiti na srpskim barikadama, jer KP Naši „želi da prenese taj slobodarski duh vožda Karađorđa na Kosovo i Metohiju. 

- Odnećemo im ustaničku zastavu, jer ustanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nikada ne može da prestane. Kosova i Metohije se nikada ne možemo odreći, to je naša kolevka, svetinja i pod zastavom vožda Karađorđa verujemo da ćemo i povratiti našu južnu pokrajinu – poručio je Ivanović. 

On je dodao da se iz tog razloga uz ovu uramljenu zastavu prilaže i zemlja odakle je počeo prvi srpski ustanak, stvaranje moderne srpske države.

- Samim tim ćemo spojiti i staru srpsku državu, staru Srbiju i modernu srpsku državu koja je nastala iz Marićevića jaruge – istakao je Ivanović, koji je zatim pokazao uramljenu Karađorđevu zastavu. 

Konzervativni pokret Naši (foto: Pravda)

Potom je pozvao sve srpske patriote i nacionaliste da se priključe odbrani Kosova i Metohije.

- Pozvao bih ih da se priključe barikadama i da budemo uz srpski narod dokle god to bude potrebno. Jednostavno, došlo se do momenta kada više ne možemo da pustimo ni pedalj srpske zemlje i moramo stati uz taj narod. Kakva god bila situacija moramo stati u odbranu naše države. Još jednom pozivam sve da budu uz naše ljude na Kosou i Metohiji i da pomognu na način na koji mogu i na koji misle da je potrebno – zaključio je Ivanović. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA