Najnovije

BIVŠI SAVETNIK ŠEFA PENTAGONA TVRDI: Ukrajinska armija pretrpela kolosalne gubitke, impresioniran sam kako Rusi vode borbene operacije

Ukrajinska armija pretrpela je kolosalne gubitke, zbog čega na prvu liniju šalje petnaestogodišnjake, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na svom kanalu na Jutjubu.

Ukrajinska vojska. (Foto: MO Ukrajine)

„Ukrajinci su pretrpeli strašne gubitke... Trideset pet hiljada je nestalo, više od sto hiljada je poginulo. Kad počnete da sabirate ove brojke dobijete 150 hiljada vojnika. Sada pokušavaju da mobilišu maloletnike od 13, 14 i 15 godina, nesposobne ljude. Doslovno stružu ostatke“, rekao je oficir, ali nije naveo dokaze za svoje tvrdnje.

Pukovnik je takođe primetio visok nivo obuke ruskih vojnika i njihovu veštinu.

„Impresioniran sam kako Rusi vode borbene operacije“, istakao je Mekgregor.

On uopšte nije naveo odakle mu ovi podaci. Ranije su u Ministarstvu odbrane Ukrajine saopštili da su ponovo počeli da dele pozive za vojsku. Kako su naveli, to je iznuđena mera, ali stanovnici jednostavno ne otvaraju vrata.

Do 13.000 ukrajinskih vojnika je ubijeno od februara, prema rečima savetnika predsednika Ukrajine Mihaila Podoljaka, što je daleko ispod procena zapadnih lidera o ukrajinskim žrtvama, naveo je ranije ovog meseca Gardijan.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA