Najnovije

RUSKI EKSPERT: Ukrajina je samo zagrevanje

Predsednik Instituta Bliskog istoka, ruski politikolog Jevgenij Satanovski, je u emisiji „Solovjev LIVE“, objasnio, zašto je Ukrajina zagrevanje pred glavni udar SAD protiv Rusije.

Foto: rusvesna.su

Vašington nastavlja da destabilizuje situaciju u blizini granica Rusije, a sprovođenje planova SAD-a, čini Ukrajinu „manjim zagrevanjem“.

Ekspert je priznao, da ima jako dobro mišljenje o Sjedinjenim Državama kao zemlji. Govorio je o svojoj rodbini i prijateljima koji tamo žive, kao i o ljubavi prema američkim muzejima i nacionalnim parkovima. Međutim, po definiciji, on smatra da je nemoguće postići dogovor sa rukovodstvom SAD.

U nove centre nestabilnosti, gde SAD polažu pravo na deo ruskih teritorija, ekspert navodi Nagorno-Karabah, Centralnu Aziju i Arktik – za sada samo na stranicama medija. Satanovski strahuje i od novih pretnji Ruskoj Federaciji iz istočne Evrope, zbog provokativnog delovanja antiruskih država u regionu.

Jermensko-azerbejdžanski čvor sada može lako da eksplodira – na Južnom Kavkazu smo u veoma neprijatnoj situaciji, pred početak velikog regionalnog rata.

Centralna Azija je ista, a Kazahstan je još daleko od smirenosti. O pretenzijama na ostrvo Vrangel da se i ne govori, a pored Ukrajine, teška situacija je i u poljsko-litvanskom ili pridnjestrovskom pravcu“, rekao je Satanovski.

Sukob koji rukovodstvo SAD planira u odnosu na Rusiju, čini ukrajinsku krizu malog obima, smatra politikolog. Istovremeno, malo je verovatno, da će Vašington shvatiti posledice sprovođenja antiruskih planova uz destabilizaciju njenih granica.

„Suočavamo se sa početkom veoma velikog rata. Ovo što se sada dešava je samo malo zagrevanje, i nisam siguran da današnje američke vlasti shvataju, da postoje stvari koje ne bi trebalo da se rade“, rekao je Satanovski..

Ekspert je uveren, da će zemlje ZND, pokušavajući da ostanu neutralne u konfrontaciji između Rusije i Zapada, ipak biti uključene u sukob. Za to je, prema rečima politikologa, Vašington već obezbedio novac u budžetu.

Rusi razneli bazu stranih plaćenika u Bahmutu!

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA