Najnovije

MOSKVA AKTIVIRA PVO I PROTIVRAKETNU ODBRANU! Rusija uvela specijalne mere - za praznike umesto vatrometa, angažovano 20.000 vojnika

U periodu od 18 sati od 31. decembra pa sve do 1. januara, pristup građana Crvenom trgu kao i Trgu revolucije u glavnom gradu Rusije biće ograničen.

Foto: ria.ru

Iako 31. decembar obično predstavlja dan kada su uopšteno pojačane mere bezbednostii u brojnim gradovima širom sveta, usled ratnih aktivnosti u Ukrajini zvaničnici Moskve odlučili su se na dodatne mere zaštite.

Prema pisanju ruskih medija, tokom novogodišnje noći Moskva će imati aktiviranu protivvazdušnu i protivraketnu odbranu grada, a oko 20.000 vojnika bit će uključeno u celi proces.

- Ukupno, tokom novogodišnjih praznika i vikenda, oko 20.000 vojnika Vazdušno-kosmičkih snaga bit će uključeno u borbeno dežurstvo za PVO - poručili su iz Ministarstva odbrane Rusije.

Prema navodima ministarstva, od ukupnog broja vojnih lica koja će obezbeđivati Moskvu i nebo iznad grada, više od 1.800 vojnika Prve brigade posebne namene protivzračne i protivraketne odbrane stupiće na borbeno dežurstvo u samoj novogodišnjoj noći.

- Prva brigada obavlja zadatke odbrane ruske prestonice od oružja za vazdušne napade i balističkih projektila. Kako je precizirano u Ministarstvu odbrane Rusije, vojna lica služiće tokom vikenda u jedinicama PVO, na radarskim stanicama i komandnim mestima - navodi se.

Inače, ove godine, za razliku od prethodnih u Moskvi se ne očekuju masovni događaji kao ni vatromet tokom novogodišnjih praznika. U periodu od 18 sati od 31. decembra pa sve do 1. januara, pristup građana Crvenom trgu kao i Trgu revolucije u glavnom gradu Rusije biće ograničen.

Ukrajina će uskoro izgubiti, od nje ništa neće ostati

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA