Najnovije

"UKRAJINA KRVARI": Američki general otkrio bolnu istinu za Kijev - ovo je plan Zapada!

Strategija SAD u sukobu u Ukrajini dovešće do postepenog krvarenja Ukrajine, rekao je bivši komandant savezničkih oružanih snaga NATO-a u Evropi, američki general u penziji Vesli Klark na onlajn konferenciji u organizaciji Fondacije SAD-Ukrajina.

Foto: Telegram printskrin

"U tom procesu, vojno govoreći, Ukrajina krvari zbog naših postupaka. Oni trpe ozbiljne gubitke. Gube kritičnu infrastrukturu. Gube energetski i industrijski potencijal. Gube finansijsku osnovu države. Mi samo doprinosimo tome", rekao je on.

General je primetio da se interesi Vašingtona i Kijeva ne poklapaju, jer Ukrajina želi da obnovi svoju teritoriju, a SAD žele da izbegnu sukob između Rusije i NATO.

"Mi u Sjedinjenim Državama želimo da stabilizujemo situaciju, minimiziramo rizike od sukoba između NATO-a i Rusije, zadržimo što je moguće više teritorije iza Ukrajine bez započinjanja trećeg svetskog rata. Želimo da se fokusiramo na obuzdavanje Kine", dodao je Klark.

On je takođe primetio da ruska vojska menja taktiku na bojnom polju i značajno jača odbranu, što će uticati na prirodu sukoba.

Ukrajina će uskoro izgubiti, od nje ništa neće ostati

Izvor: ria.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA