Najnovije

Kod Pavlovke Ukrajinci uterani u minsko polje pa dokrajčeni artiljerijom

Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije o specijalnoj vojnoj operaciji za 04. decembar 2022. koji je predstavio general Igor Konašenkov:

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da izvode specijalnu vojnu operaciju.
 
Na pravcu Donjecka ruske trupe izvode uspešne ofanzivne operacije u oblasti grada Artemovska. Usled udara i dejstva ruskih trupa, više od 50 ukrajinskih vojnika i šest borbenih oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine uništeno je u ovom pravcu.
 
Na pravcu jug-Donjeck, Oružane snage Ukrajine pokušale su da se probiju do naselja Pavlovka. Kao rezultat aktivnih akcija ruskih trupa, neprijateljska jedinica je oterana u minsko polje i uništena artiljerijskom vatrom.

Napadi Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Ševčenko u Donjeckoj Narodnoj Republici završeni su bezuspešno. Udari jurišne avijacije i artiljerijska vatra vratili su neprijatelja na prvobitne položaje uz značajne gubitke. Neprijateljski gubici na ovom pravcu iznosili su 40 poginulih, jedno borbeno vozilo pešadije i tri kamioneta.

Na pravcu Kupjanska, pokušaj neprijatelja da napadne u pravcu naselja Kuzemovka Luganske Narodne Republike osujećen je udarima avijacije, artiljerijskom vatrom, tenkovima i teškim višecevnim raketnim sistemima u oblasti naselja Novoselovskoe. Usled vatrenog napada na koncentraciju ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Kislovka, pokušaj napada na položaje ruskih trupa osujećen je kod naselja Jagodnoje u Harkovskoj oblasti. Uništeno je više od 60 ukrajinskih vojnika, dva kamioneta i dva vozila.
 
 Na pravcu krasno-limanskom pravcu, neprijatelj je, koristeći dve četne taktičke grupe, bezuspešno pokušavao da napadne položaje ruskih trupa u pravcu naselja Ploščanka, Červonopopovka i Žitlovka Luganske Narodne Republike. Kao rezultat ruskih artiljerijskih udara, napad je odbijen, neprijatelj je vraćen na početne položaje.

 Nanošenjem vatre u rejonu Serebrjanskog i odlučnim dejstvima ruskih trupa, osujećeni su napadi dve jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Kremenaja Luganske Narodne Republike. Pored toga, uništene su tri diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Červonaja Dibrova u Luganskoj Narodnoj Republici. Neprijateljski gubici na ovom pravcu iznosili su više od 80 poginulih i ranjenih, jedan tenk, borbeno vozilo pešadije i oklopno vozilo.

Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija neutralisale su 69 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima, kao i ljudstvo i vojnu tehniku u 187 rejona.
 
 U rejonu naselja Dibrov Donjecke Narodne Republike neutralisana je tačka privremenog razmeštaja ukrajinske ekstremističke formacije. U oblastima naselja Grigorovka i Markovo Donjecke Narodne Republike uništene su dva artiljerijska radara američke proizvodnje AN/TPK-37.

Uništeno je skladište municije i raketnog i artiljerijskog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Novoaleksandrovka, Zaporoška oblast. U oblasti naselja Ševčenkovo u Harkovskoj oblasti uništeno je skladište nafte iz koje se gorivom snabdevala vojna tehnika grupacije Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska.

Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva kod naselja Krasnoarmejsk u Donjeckoj Narodnoj Republici.
 
PVO sistemi oborili su devet ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Žitlovka, Krasnorečenskoe, Gončarovka Luganske Narodne Republike, Staromajorskoje, Kirilovka, Nikoljskoje, Novotroickoe, Blagoveščenka Donjecke Narodne Republike i Jagodnoje Harkovske oblasti.

Bahmutska zamka za Oružane snage Ukrajine: Leševe niko ne broji, ali se prevoze stotine ranjenika (FOTO 18+)

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA