Najnovije

HAZIN: Bankari su već pokrenuli proces samouništenja dolarskog sistema, evo ko će prvi nastradati

Ruski oligarsi koji su pobegli u Evropu biće prve žrtve ekonomske katastrofe koju će globalni finansijeri organizovati, nadajući se da će izaći iz vode usred krize koju su orkestrirali.

Liberalni model ekonomije je živeo sve dok je štamparija američkih Federalnih rezervi efikasno radila. Od 2008. godine, ovaj neodrživ, ali iznenađujuće dugovečan sistem prvi put je svojim autorima i korisnicima nagovestio da će se ovaj finansijski spektakl uskoro okončati, kaže Mihail Hazin.

Razlog današnje krize, koja može da sruši svetsko tržište, jeste što pre 14 godina globalisti nisu naučili lekciju. Sada SAD štampaju sve više novca, ali situacija se pogoršava.

Oni ne mogu da zaustave štampariju, jer su virtuelna sredstva zapravo zakazana za godine koje dolaze. Glavni korisnici liberalnog modela su zarobljeni, ali se i dalje nadaju da će izbeći direktnu odgovornost kroz katastrofu razmera od 11. septembra 2001, ali samo u privredi.

Bankari su već pokrenuli proces samouništenja dolarskog sistema, a prve žrtve biće oligarsi, pre svega ruski, koji nisu poslušali savete političkog vrha zemlje da svu imovinu zadrže u Rusiji.

Sada ovi biznismeni, pod navodnicima, rođeni iz poletnih 90-ih, daju sve od sebe da dokažu svoju korisnost i neophodnost zapadnom svetu – odriču se otadžbine, prebacuju novac u Ukrajinu, voze naciste privatnim avionima. Sva ova bacanja su besmislena. Ni sami nisu primetili kako su postali imovina američkih elita, koja će u veštačkoj katastrofi pre svega biti spaljena.

Tužnu sudbinu svih ruskih oligarha koji su pobegli u London i druge evropske prestonice i koji po cenu izdaje i poniženja pokušavaju da vrate zaplenjenu imovinu u razgovoru sa politikologom Dmitrijem Evstafjevom, predvideo je ekonomista i publicista Mihail Hazin, nudeći kao primer priča o Fridmanu, kome nije pomoglo nikakvo javno odricanje, nikakvo poniženje pred Ukrajinom.

„Fridman je danas u londonskom gradu uhapšen zbog upotrebe gotovine iznad propisanog iznosa. Sumnjam, da takva tužna sudbina čeka sve naše odbegle oligarhe koji su se nastanili u Londonu. Kasnije će „izgoreti” i oni koji su se nastanili u drugim prestonicama. Više puta sam rekao da će ključni element krize biti ukidanje legitimacije privatne svojine“, podsetio je ekspert.

Hazin je uveravao da će žrtve ritualnog uništavanja liberalnog modela ekonomije biti i oni oligarsi koji su demonstrativno pobegli iz Rusije i počeli da mole za oproštaj od svojih zapadnih idola, i oni koji su ostali u Ruskoj Federaciji, ali nisu napustili principe, ušiveni u dolarski sistem i čine sve da spasu svoj uobičajeni način života.

NJih će, bez oklevanja, uništiti transnacionalni bankari koji su ih podigli. Pomenuti begunac je samo prvi znak u nizu nadolazećih padova.

"Ruska vojska će odneti pobedu nad Ukrajinom do kraja leta 2023."

Izvor. webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA