Najnovije

VAGNEROVCI PROBILI FRONT I OSLOBODILI NASELJE: Steže se obruč oko Soledara (FOTO)

Vojnici PMC "Vagner" šalju pozdrave iz Jakovlevke. Danas je selo prešlo pod kontrolu ruskih trupa

Situacija za Oružane snage Ukrajine severno od Soledara se pogoršala.

Rusi nastavljaju operacije čišćenja rubova sela. Ruske snage koje napreduju tek treba da uspostave uporište u tom području.

Borbe za Jakovlevku i na njenim periferijama traju već nekoliko nedelja. 5. decembra Ruske jurišne grupe probile su odbrambene linije 10. odvojene Rudarsko-jurišne brigade ukrajinskih oružanih snaga u selu i zauzele dva uporišta ukrajinskog voda. Posle dva dana ukrajinske trupe su izbačene iz sela.

Ruska vojska je nedavno preuzela kontrolu nad selom Belogorovka, koja se nalazi nekoliko kilometara severno od Jakovljevke. Međutim, borbe u tom području i dalje traju. Usred uspeha Rusije u Jakovljevku, Ukrajinska grupacija bi uskoro mogla da se povuče sa svojih položaja duž puta koji vodi do Soledara.

Nakon što ruska vojska obezbedi svoje uporište u Jakovljevku, pritisak na grupu oružanih snaga Oružanih snaga u Soledaru će se povećati. Borci Vagnera uskoro bi mogli da napadnu bok odbrambenih ukrajinskih snaga u gradu. Vagnerove jedinice takođe su presekle još jedan put koji je vodio do Soledara, koji je ranije već delimično prešao pod rusku kontrolu.

UKRAJINA OBJAVILA: Postoje dva uslova za kraj rata

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA