Najnovije

EMIL VLAJKI: Ja, vi i Vučić - Kosovo je Srbija

Nakon tri moja članka o predsjedniku Srbije i njegovih kvaliteta u rukovođenju zemljom, na mene se, u oko stotinjak komentara, stuštila lavina optužbi. Po čitateljima, ja sam njegov poltron, plaćenik, demagog, glup, hrvatski/ustaški agent ubačen da pravi razdor među Srbima. Čitatelji, inače velike demokrate, su pozvali glavnog urednika ovog portala da više ne objavljuje moje tekstove! Po njima, ispadoh gori od Vučića.

Piše: Emil Vlajki

I dalje vam tvrdim da u situaciji, krajnje teškoj i kompleksnoj, nikada i nigdje ne biste mogli naći boljeg predsjednika od sadašnjeg, i to usprkos svim njegovim manama, a koje svi imamo, koje su psihološke prirode i ni na koji način ne utječu na njegovu sposobnost vladanja.

Iako podržavam generalno način na koji upravlja zemljom, to ne znači da ga u svemu podržavam. On je igrač šaha i to dobar – i ja sam se u jednom periodu svog života intenzivno bavio šahom pa to cijenim – on se kao državnik nastoji u svakoj prilici ponašati racionalno, iako je zbog toga krajnje frustriran.  Ja isto volim šah, i napisao sam par knjiga o strategijama vladavine, ali, za razliku od njega, ne sputavam svoje emocije u traženju rješenja za date probleme. On se plaši svih mogućih poteza koji bi mogli pokvariti igru koju vodi, ja sam intuitivac  koji svakim svojim potezom još više komplicira igru. Što to znači u praksi?

Ja sam kao podpredsjednik Republike Srpske, iako me nitko na to nije tjerao, tri puta, recimo ilegalno, odlazio na Kosovo i bio među Srbima na barikadama. Američki Stejt dipartment je povodom toga službeno zatražio od Dodika objašnjenje!

Zatim, da se vratim u sadašnjost, nikada ne bih otišao u Tiranu kao što je Vučić, vrlo razumno, nakon iskazanih frustracija i teških riječi koje je tom prilikom upotrijebio, učinio. Jednostavno bi im rekao FUCK YOU, tako da svi razumiju, i još poručio da mogu da nastave svoj šminkeraj bez Srbije koju svi na tom skupu mrze uz smiješak, prijetnje i ucjene.
Isto tako bi ih upitao, iz Beograda naravno, kako ih nije stid to što su iz čista mira okupirali Kosovo, osnovali lažnu albansku državu i napravili najveći koncentracioni logor u Evropi isključivo za Srbe. Ne bi bilo loše podsjećati ih na to s vremena na vrijeme.

Situacija na Kosovu se komplicira. Srbi su, s pravom, napustili sve institucije ove lažne države, ali je pritom nastao vakum. Umjesto srpskih policajaca, na sjeveru su sada albanski policajci. Uskoro će biti održani nelegalni izbori za popunu mjesta u privremenom Prištinskom parlamentu koja pripadaju Srbima. Pošto Srbi neće htjeti u tome učestvovati (?) sve dok se ne stvori zajednica srpskih općina, a ona se očito neće stvoriti, ta će se mjesta popuniti kvarnim Srbima.

Ipak, najvažnije je slijedeće. Kosovski Srbi su svakodnevno fizički ugroženi i predsjednik Vučić to stalno ističe. Mislim, da je on svjestan da treba ići korak dalje. To znači da se, makar na sjeveru, stvori SRPSKA TERITORIJALNA OBRANA sastavljena od bivših policajaca, vojnika i sportaša… To bi trebalo obuhvaćati par hiljada ljudi dobro organiziranih koji, KAO U SAD,  ne bi dozvoljavali fizičko i svako drugo maltretiranje građana, niti bi dozvoljavali da albanske policijske jedinice koje dođu na sjever, šikaniraju Srbe.

Iako je Vučić u više navrata zaprijetio da će vojska Srbije intervenirati u slučaju novih pogroma nad Srbima, trebalo bi Albancima i Zapadu NEDVOSMISLENO reći da će se to i desiti. U slučaju takvog scenarija, vojska Srbije bi, bez oklijevanja, trebalo da uđe NA SVOJ TERITORIJ i da djeluje protiv nasilja nad srpskim narodom od strane terorista. Pa da vidimo, da li bi Zapad vojno intervenirao i započeo treći svjetski rat. Jer tada to ne bi bila više borba između Srbije i NATO-a kao 1999. godine.

Ostale tekstove Emila Vlajkija možete čitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA