Najnovije

Puškić: Zahtevati povratak do 1000 vojnika na Kosovo i Metohiju!

- Nakon jučerašnjeg maltretiranja srpske porodice u Velikoj Hoči, pripadnici tzv. policijskih snaga lažne države Kosovo, protivno svim međusobnim sporazumima ali i garancijama međunarodne misije na KiM, u pratnji oklopnih vozila ušli su sinoć iz južne u severnu Mitrovicu nastavljajući da šire strah i sprovode represiju nad srpskim stanovništvom, kaže Borko Puškić, predsednik IO Dveri i narodni poslanik.

Puškić kaže da Dveri smatraju da su razmere jučerašnjih napada i ugrožavanja elementarnih ljudskih prava Srba na KiM blizu tačke ključanja, pa shodno tome pozivaju vlast da po hitnom postupku inicira zakazivanje vanredne sednice Saveta bezbednosti UN na ovu temu kao i da i zatraži povratak do 1000 srpskih vojnika na teritoriju Kosova i Metohije.

- Ovom prilikom, ističemo da je država i po pravu, tačnije Ustavu, ali i po pravdi, dužna da po svaku cenu pruži zaštitu Srbima na Kosmetu. Istovremeno, jasno i nedvosmisleno, svesni težine izrečenog, insistiramo i na apsolutnom jedinstvu svih političkih subjekata po pitanju zaštite onog dela naše teritorije bez koga je naše postojanje svedeno na nivo kolonije – zaključuje Puškić.

Razbijanje ukrajinskog napada: Krenuli u juriš sa 15 borbenih vozila, ali ruska odbrana ih je spremno dočekala (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA