Najnovije

PUTIN: Zapad je Ukrajinu pretvorio u koloniju, a sad koristi njen narod kao topovsko meso (VIDEO)

Zapad svim sredstvima pokušava da održi svoju dominaciju, ukrajinski narod je postao žrtva ovih težnji, rekao je Vladimir Putin u video obraćanju učesnicima sastanka ministara odbrana zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i Zajednice nezavisnih država (ZND).

„Teške posledice takvih akcija vidimo danas u Ukrajini. Zapad je dugi niz godina besramno crpio i eksploatisao njene resurse, podsticao genocid i teror u Donbasu, zapravo pretvorio ovu zemlju u koloniju, a sada cinično koristi Ukrajinski narod kao topovsko meso, kao ovna protiv Rusije, nastavljajući da snabdeva Ukrajinu oružjem i municijom, šalje plaćenike, gura je na samoubilački put.“

Sjedinjene Države su agresivnim širenjem NATO-a, zapravo, uništile arhitekturu strateške stabilnosti koja je stvarana decenijama, rekao je Putin.

Da bi obuzdao alternativne modele razvoja, Zapad uvodi nezakonite sankcije, koristi tehnologije „revolucija u boji“ i podstiče vojne sukobe, naveo je ruski lider.

"Priroda i razmere savremenih pretnji postavljaju povećane zahteve za našu interakciju u resorima odbrane. Neophodno je zajednički raditi na formiranju fleksibilnijeg i održivijeg sistema bezbednosti i saradnje koji je adekvatan aktuelnim izazovima i koji se može zasnivati, ne na nekim mitskim nepisanim pravilima koja niko nije video, ne na nečijoj dominaciji i monopolu, već samo na međunarodnom pravu i poštovanju interesa jednih drugih“.

Putin je ukazao na značaj stalne razmene informacija i izgradnje vojno-tehničke saradnje u okviru ŠOS-a i ZND-a. On je ukazao i na izuzetan značaj zajedničkih mirovnih misija.

Moskva neguje dugogodišnje tradicije saradnje u oblasti obuke vojnog osoblja i namerava da dalje razvija ovu oblast, naglasio je Putin.

On je učesnicima sastanka poželeo plodan rad i izrazio uverenje da će partnerstvo u sferi odbrane ojačati bezbednost i stabilnost u Evroaziji i svetu u celini.

Razbijanje ukrajinskog napada: Krenuli u juriš sa 15 borbenih vozila, ali ruska odbrana ih je spremno dočekala (VIDEO)

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA