Najnovije

RUSKI VOJNI IZVEŠTAČ: Oružane snage Ukrajine mogu da se raspadnu, jurićemo ih do granice sa Poljskom

Rusija širi pritisak na frontu, Oružane snage Ukrajine mogu da se raspadnu. Ruska vojska je prešla na sistematski pritisak i napredovanje na širokom frontu u Donbasu. To je vojni izveštač Marat Hajrulin izjavio u eteru svog video bloga, prenosi dopisnik PolitNavigator.

Prema rečima Hajrulina, Oružane snage Ukrajine su dugi niz godina formirale moćne utvrđene oblasti u ovoj oblasti, čiji će proboj raspršiti ukrajinsku odbranu skoro do granice sa Poljskom.

„Sada pritiskamo praktično duž cele linije fronta, idemo napred. Ukrajinci pokušavaju da napadnu, ali svejedno – zaustavljamo te napade, a pritisak se nastavlja. Štaviše, ranije smo čuli pravac Avdejevka, pravac Ugledar, bilo je pritiska, Artjom je slomljen, a sada je dodat Soledar, Krasni Liman.

Odnosno, mi stalno ne damo neprijatelju da se opusti... Stalno držimo liniju fronta Ukrajine pod pritiskom, držimo je na najkritičnijoj deonici fronta, ako zauzmemo celu liniju dodira. A ovo je upravo Donjecki front.

Da vas podsetim da je najvažnije da znate da je Donjecki sektor fronta važan jer je ovde najozbiljnije utvrđeno područje Ukrajinaca. Bar jedan deo, recimo Artemovsk pada, i to je to – ceo deo fronta se ruši kao domine. A dalje do granice sa Poljskom, oni nemaju utvrđene oblasti uporedive sa onim što imaju“, rekao je Hajrulin.

RAT ĆE TRAJATI GODINAMA! Procurili tajni ugovori, krv će teći dokle god Amerika zarađuje

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA