Najnovije

PREDSEDNIK DNR: Rusija će priteći u pomoć u slučaju agresije Ukrajine (VIDEO)

Lider DNR Denis Pušilin rekao je tokom konferencije za štampu da bi ruska vojska mogla da pritekne u pomoć Republici u slučaju agresije Ukrajine.

Donjeck (Foto:Č RIA Novosti)

Odgovarajući na pitanje da li vidi uslove „pod kojima bi ruske trupe mogle da uđu na teritoriju republika Donbasa“, Pušilin je naveo da je danas situacija na liniji kontakta „zagrejana do krajnjih granica“.

„Sada ćemo razmotriti jednu od opcija: Ukrajina krene u ofanzivu i počne da koristi svo oružje koje ima, plus oružje koje je uvezeno na teritoriju Ukrajine i nastavlja da se uvozi navodno radi zaštite. I počinje da se koristi protiv civilnog stanovništva. Protiv gradova i regiona Donbasa.

Naravno, mi i naši vojnici ćemo sami učiniti sve da zaštitimo naše građane. Da li su ove snage dovoljne ili ne? Nejasno je. U takvim situacijama veoma je teško davati prognoze. Ima naših želja, ali ne bismo želeli da izdamo željeno kao stvarno.

Ne isključujem da Rusija može da preduzme takve korake (da pošalje trupe na teritoriju Republika Donbasa – prim. red.), ako se pokrene ofanziva u punom obimu, ako se unište naselja i civilno stanovništvo.

A ako se donese takva odluka, onda je mora doneti sama Rusija.

Ne bih ovo isključio. Čak i uzimajući u obzir činjenicu da na teritoriji Donbasa već živi više od 700.000 građana Ruske Federacije“, rekao je lider DNR.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA