Najnovije

SNS U PANICI! Sve više građana im otkazuje poslušnost!

U manjim sredinama poslednjih dana naprednjački odbori su na muci i među njima su sve češće rasprave i tenzije, jer im građani otkazuju poslušnost. Tako je ovoga puta odborima bilo mnogo teže da nađu čuvare kutija i ljudi ih otvoreno odbijaju. Slično je bilo i sa prikupljanjem potpisa za izbornu listu. Sve im je manje sigurnih glasova i glasača, a sve više onih koji ne žele da im se ime vezuje za SNS.

– Ne samo što se u odboru, čiji sam i bio član, svađaju kako čujem, već sam se i sam uverio da gube podršku. Zvao sam ljude da ih pitam da li bi bili čuvari, a polovina njih, znajući da sam bio u SNS mi je odmah rekla da ne želi više da ima išta sa njima. Kada sam objasnio da nisam u SNS i da ne lobiram za njih, saslušali su me i pristali – kaže Žitorađanin, koji je jedan od mnogih SNS-ovaca koji je u poslednjih godinu dana napustio ovu stranku.

Kako je opšte poznato da je barem u ovoj sredini poslednjih osam godina SNS imao apsolutnu većinu i najbolju izlaznost u Topličkom okrugu na svim prethodnim izborima, ovakva atmosfera pokazuje da su se naprednjaci svima smučili. Ako se prisetimo da „ubijaju za Vučića“, da su za junske lažne izbore okačili njegovu sliku u prostoriji stranke u centru Žitorađe i otvorili prozor, pa se činilo da Vučić posmatra prolaznike, ovakav stav građana i pored pritiska koji trpe sve govori.

Slično je i u ostalim sredinama Topličkog okruga, kao i čitavog juga Srbije.

I dok su naprednjaci, primera radi, u Prokuplju prethodnu noć proveli pokušavajući da prikupe potrebne potpise za SNS listu, a bilo im je rečeno da „naprave razmak od 1,5 metara između sebe, kako bi kolona bila duža“, u Kuršumliji je za tri sata, koliko im je notar dao, sakupljeno 111 potpisa za Ujedinjenu opoziciju.

Primer buđenja je i grad Niš, čijih je najmanje 10.000 građana učestvovalo u ekološkom protestu koji je organizovan 4. decembra prošle godine. Ovoliki broj građana na jednom protestu nije zabeležen u poslednjih 20 godina u Nišu. Mnogi za nezadovoljstvo građana Niša krive sadašnju gradonačelnicu Draganu Sotirovski, ali su zapravo Nišlije tim protestom rekle SNS da je vreme da se pakuju.

I čuveni Vučićev bilbord na hotelu „Ambasador“, koji još stoji, dodatno podseća građane zašta se nemilice troše njihove pare, pa ma koliko SNS-ovci mislili da će veliki vođa sa slike da opominje Nišlije, grdno su se prevarili. Očito da je izazvan kontraefekat i da se probudio onaj prometejski i narodni prkos, koji će 3. aprila da potvrdi da SNS ide u prošlost!

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA