Najnovije

RUSKI AMBASADOR ŽESTOKO ODBRUSIO AMERICI - SPOMENUO I JUGOSLAVIJU: Krvavi eksperimenti Vašingtona...

Izjave portparolke Bele kuće DŽen Psaki o tome da Rusija navodno koristi hemijsko oružje i da zauzima druge zemlje su lažne i bez osnova, rekao je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

- Izjave zvanične predstavnice Bele kuće su u osnovi lažne, usmerene na demonizaciju Rusije u očima američke javnosti i međunarodne zajednice. SAD nijednim pouzdanim dokazom nisu potkrepile svoje fantazije, izgrađene direktno na laži, o tome da naša zemlja navodno koristi hemijsko oružje - naveo je šef ruske diplomatske misije u Americi.

Takođe je podsetio da su Sjedinjene Države i dalje jedina zemlja koja do sada nije ispunila obaveze iz Konvencije o zabrani hemijskog naoružanja i nije likvidirala nacionalne arsenale, dok je Rusija u potpunosti uništila zalihe te vrste oružja, što je priznala i međunarodna zajednica.

- Optužbe na naš račun o ‘zauzimanju’ drugih država takođe nemaju osnova - rekao je ambasador i dodao da se Rusija pridržava principa nemešanja u stvari drugih zemalja i da striktno poštuje međunarodno pravo, za razliku od SAD, čija moderna istorija podseća na hronologiju američkih vojnih operacija u raznim delovima sveta.

- ’Krvavi’ eksperimenti Vašingtona u cilju ‘demokratizacije’ nisu doneli ništa drugo osim haosa, nestabilnosti i pogibije ljudi. Jugoslavija, Irak, Libija, Sirija i Avganistan – samo je manji deo država koje su na svojoj koži iskusile agresivnost spoljne politike SAD. Pozivamo kolege da se češće pogledaju u ogledalo pre nego što optuže drugog ili počnu da drže predavanja - zaključio je ruski diplomata.

Podsetimo, Psaki je na redovnom brifingu za novinare na pitanje zašto se ne može staviti znak jednakosti između onoga što radi Rusija i kako se ponašaju SAD iznela tvrdnje da je Rusija „koristila hemijsko oružje“ i da je u proteklih nekoliko godina „izvršila invazije na čitav niz država“.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA