Najnovije

Rusi kažnjavaju Albanca koji je vređao Srbe

Mirljind Daku, albanski fudbaler, kažnjen je od strane ruskog Rubina u kom igra, zbog vređanja Srba i Makedonaca posle meča Albanije i Hrvatske na Evropskom prvenstvu.

Po završetku utakmice Albanije i Slovenije Mirljind Daku uzeo je megafon i ispred navijača počeo da peva uvredljive pesme na račun Srbije i Severne Makedonije.

Rubin iz Kazanja u kome albanski fudbaler igra odmah je reagovao i kaznio ga.

„Napadač Mirljind Daku je posle utakmice Evropskog prvenstva 2024. za selekciju Albanije protiv Hrvatske uputio uvredljive povike. Naš klub prepoznaje odgovornost za nastalu situaciju. FK Rubin predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i jednakosti, kategorički osuđujući sve oblike diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Po povratku u klub, fudbaler će biti podvrgnut disciplinskim i finansijskim sankcijama. Takođe će biti održan informativni razgovor sa svim igračima kluba kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti“, piše u saopštenju ruskog kluba.

Daku je fudbaler rođen u Gnjilanu, a na leđima ponosno nosi tetovažu pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova. Jedan kratak period i je nastupao za reprezentaciju lažne države Kosovo.

Podsetimo, na meču Albanije i Hrvatske čulo se i skandalozno skandiranje „Ubij Srbina“ zbog čega je UEFA pokrenula istragu.

DODIK PORUČIO MARFIJU: Kauboju, dok god ti budeš držao volan, jurimo u propast

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA