Najnovije

UKRAJINSKI AMBASADOR SE OBRATIO SRBIJI: Očekivanja Kijeva od Beograda

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je da Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Rusije o priznavanju nezavisnosti separatističkih regiona na istoku Ukrajine.

Kijev (Foto: Ambasada Ukrajine u Sarajevu)

Aleksandrovič je za N1 rekao danas da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je više puta ponovio da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, kao što Ukrajina priznaje celovitost Srbije uključujući Kosovo.

„Ali, važno je napraviti i drugi korak, jer jučerašnji potez predsednika Rusije Vladimira Putina je direktno protiv suvereniteta i teritorijalne celovitosti Ukrajine. I zato Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Ruske Federacije”, rekao je odlazeći ambasador Ukrajine, pišu mediji.

Aleksandrovič je rekao da se u potpunosti slaže sa jučerašnjom izjavom srpskog predsednika da se ovim dešavanjima ruši kompletna politička i bezbednosna arhitektura u svetu.

„Potpuno se sa tim slažem. Ruska Federacija je jedina država koja tu bezbednosnu arhitekturu ruši”, dodao je.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je juče priznao nezavisnost Donjecka i Luganska, proruskih separatističkih teritorija u istočnoj Ukrajini i potpisao „sporazume o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći” s njima, a potom naredio ruskoj vojsci da „čuva mir” na tim teritorijama.

Izvor: Politika/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA