Najnovije

BITKA ZA KIJEV: Rat ruskih komandosa i Ukrajinaca se vodi u predgrađu, objavljeno da su korišćene balističke rakete! (VIDEO)

Ruske i ukrajinske snage u četvrtak su se borile za vazdušnu bazu na severnoj periferiji Kijeva nakon što je desetine jurišnih helikoptera pretelo sa juga iz Belorusije prema prestonici.

Ruske vazdušno-desantne trupe preuzele su kontrolu nad aerodromom Gostomel, ali je ukrajinski lider, predsednik Volodimir Zelenski, obećao da će biti opkoljeni i razbijeni, prenosi France24.

-Neprijateljski padobranci u Gostomelu su blokirani, a trupe su dobile naređenje da ih unište, rekao je Zelenski u video obraćanju.

Raniji izveštači AFP-a videli su helikoptere kako nisko lete iznad grada sa severa, a ukrajinski glavnokomandujući oružanih snaga Valerij Zalužni je potvrdio: ''Borbe su u toku za aerodrom Gostomel''.

Aerodrom Gostomel, koji se nalazi pored aerodroma Antonov, nalazi se odmah na severnoj granici Kijeva, a borbe su najbliže ukrajinskoj prestonici.

-Tamo se baza dimi, bombardovano je, naše kuće su u blizini. Ne znamo kuda da bežimo, moji roditelji su ovde, moja sestra. Tamo su ruske trupe, tamo živi moj prijatelj, a Rusi su već prišli njegovoj majci sa mitraljezom, rekla je LJudmila Klimova, 58-godišnjakinja koja živi u blizini.

Si-En-En je prikazao snimak ruskih vojnika na aerodromu, a reporter je rekao da je razgovarao s njima.

Jutros na Tviteru osvanula je vest da su ukrajinske snage balističkim raketama Točka U gađali ruski vojni aerodrom.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA