Najnovije

KREĆE TOTALNI NAPAD: Ruska vojska dobila naređenje da napreduje u svim pravcima

Na brifingu ruskog Ministarstva odbrane govorilo se o izvođenju specijalne vojne operacije u Ukrajini

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Dana 25. februara, tokom evakuacije 82 ukrajinska vojnika koji su dobrovoljno položili oružje sa Zmijskog ostrva, 16 čamaca ukrajinske mornarice, koristeći „taktiku roja”, pokušalo je da napadne brodove Crnomorske flote. Deo ukrajinskih čamaca koji su napadali delovao je pod okriljem civilnih brodova.

Svrha napada 16 čamaca ukrajinske mornarice na brodove  ruske Crnomorske flote bila je, pre svega, osveta ukrajinskim vojnicima koji su položili oružje i optuživanje ruske vojske da je uništila zarobljenike.

Kao rezultat morske bitke, uništeno je 6 čamaca ukrajinske mornarice. Niko od 82 ukrajinska vojnika sa Zmijskog ostrva nije povređen.

Kijevski režim masovno i nekontrolisano distribuira automatsko pešadijsko oružje, bacače granata i municiju stanovnicima ukrajinskih naselja. Uključivanje civilnog stanovništva Ukrajine od strane nacionalista u neprijateljstva će neminovno dovesti do nesreća i žrtava.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije poziva stanovnike Ukrajine da budu svesni, da ne podležu provokacijama kijevskog režima i da sebe i svoje najmilije ne izlažu nepotrebnim patnjama.

Rukovodstvo Ukrajine je više puta izjavljivalo da se ne krije iza civilnog stanovništva i ne postavlja teško naoružanje u gradovima. Takve otvorene laži mogu dovesti do strašnih posledica. Postavljanje raketnih i artiljerijskih jedinica u stambenim naseljima ukrajinskih nacionalista potvrđuju brojni video snimci iz Kijeva, Harkova i drugih gradova, koji se sada distribuiraju ne samo u medijima, već i na internetu. Ovo se radi namerno, kako bi se izazvali uzvratni udari ruskih oružanih snaga na stanovnike naselja. Ukrajinski nacionalistički vrh koristi iste metode kao i teroristi.

Jedinice Oružanih snaga LNR nastavljaju ofanzivu u pravcu naselja Rubižnoje, proširile su ofanzivnu zonu i napredovale od početka operacije do dubine do 46 kilometara, zauzevši naselja Ščastja i Muratovo.

Grupa trupa DNR, koja je napredovala u pravcu Petrovskog, napredovala je još 10 kilometara i zauzela naselja Starognatovka, Oktjabrskaja i Pavlopolj.

Nacionalistički bataljoni koriste takozvane „Bander-automobile“, koji imaju povećanu sposobnost prelaska i opremljeni su malim kalibarskim oružjem ili minobacačem. Ovu taktiku koriste međunarodni teroristi u Siriji.

Nakon što je Kijev odbio da pregovara, svim jedinicama je naređeno da krenu u ofanzivu u svim pravcima.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA