Najnovije

MILICA ĐURĐEVIĆ: "Verovali ili ne - ovo je potrošačka korpa u Srbiji" (VIDEO)

Kandidat za predsednika Srbije i nosilac izborne liste Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, osvrnula se na podatke Zavoda za statistiku koji pokazuju da je 30 hiljada dinara mesečno dovoljno da se prehrani tročlana srpska porodica.

Foto: Jutjub

“Svakog dana slušamo da je naša država ekonomski tigar zato smo želeli da od Zavoda za statistiku pribavimo analizu kolika je ukupna potrošačka korpa u Srbiji, a koliki je njen deo namenjen za hranu jedne prosečne srpske porodice.”, rekla je Đurđević.

Ona je primetila da je na osnovu podataka Zavoda za statistiku moguće zaključiti da jedan prosečan građanin u Srbiji može na dnevnom nivou da se zadovolji sa pedeset grama pilećeg mesa i sa ukupno 50 grama svinjskog i junećeg mesa.

“Za Zavod za statistiku ne važi da je jedno jaje jedan čovek nego da je 0,7 jednog jajeta na jednog čoveka.”, naglasila je Đurđević koja se osvrnula i na to koliko Zavod za statistiku brine o zdravlju građana Srbije.

“Zavod za statistiku smatra da su jedan kolutić pomorandže i 16 grama banane sasvim dovoljna količina vitamina koja je potrebna jednom prosečnom građaninu Srbije na dnevnom nivou.”, primetila je predsednica Zavetnika.

Očigledno je da kada bi se predviđeni iznos od 30 hiljada dinara podelio onako kako Zavod preporučuje svaka porodica u Srbiji umrla bi od gladi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA