Najnovije

"PANCIRI" ĆE ČUVATI JUG RUSIJE: Formiraju se nove jedinice sa specijalnom municijom! (VIDEO)

U Južnom vojnom okrugu Rusije biće formirane nove jedinice mobilne rezerve protivvazdušne odbrane koje će pokriti jug Rusije i Kavkaz.

Vojska će dobiti protivvazdušne raketno-topovske sisteme "Pancir", pišu "Izvestija", pozivajući se na neimenovane izvore u Ministarstvu odbrane.

Izvori lista saopštili su da su u vojnom resoru već doneli odluku da formiraju nove jedinice. Rezervne jedinice PVO učestvuju u vežbama za slučaj izbijanja vojnih pretnji.

Po mišljenju vojnog eksperta Vladislava Šurigina, "Pancir" je jedno od najefikasnijih sredstava borbe protiv dronova. Prednost kompleksa je njegova mobilnost. "Pancir" je dobio specijalnu municiju za borbu protiv bespilotnih letelica.

Pres-služba Ministarstva odbrane Rusije saopštila je ranije da će se ove godine pojaviti nova verzija protivvazdušnog sistema "Pancir", kao i naprednog naoružanja "Derivacija PVO" i "Tajfun PVO".

Modifikacija sistema "Pancir SM SV" na guseničnoj šasiji za Kopnenu vojsku imaće dva tipa protivvazdušnih vođenih raketa i povećanu zonu dejstva.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA