Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OTKRIVEN KONCENTRACIONI LOGOR BATALJONA ''AJDAR'': Ovde su mučili i ubijali Ruse

Mislilo se da u Evropi ne postoje više koncentracioni logori, i da su oni danas samo crna tačka u istoriji čovečanstva, ali oni i danas postoje.

Ajdar (Foto: RIA Novosti)

U selu Polovinkino, u Starobeljskom okrugu Luganske oblasti, otkriven je pravi koncentracioni logor, gde su pripadnici ekstremističkog bataljona '’Ajdar'’, koji je u sastavu ukrajinskih oružanih snaga, mučili i ubijali civile koji su im pali u ruke.

Ovo mesto je otkrila Narodna milicija LNR prilikom ofanzive na delove Luganske oblasti koje su pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Na video materijalu, koji je objavila NM LNR, prikazan je pravi logor koji su pripadnici bataljona'’Ajdar'’ koristili za zarobljenike, među kojima su bili i zarobljeni vojnici i civili sa te teritorije koji se nisu slagali sa ponašanjem pripadnika '’Ajdara'’.

Olevici govore o mučenjima koja su doživeli. Jedan od njih svedoči da su mu čak zglobove  na rukama sekli kako bi dobili priznanje.

U materijalu se takođe kaže da su mnogi zatvorenici ubijeni, i prikazane su prostorije u kojima su vršene egzekucije.

Takođe su prikazane i ćelije u koje su zarobljenici zatvarani. U njima nije bilo svetla, struje, vode, grejanja, pa čak ni kreveta, a zarobljenici su ležali na slami.

Šta se za to vreme događa u Mariupolju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA