Najnovije

PUCAJU PO ŠAVOVIMA: Ruska vojska digla u vazduh glavni radarski centar, aerodrom vojske Ukrajine...

Ruske snage su visokopreciznim gađanjima oružjem dalekog dometa onesposobile glavni radarski centar ukrajinske vojske u Brovarima i vojni aerodrom u Vasiljkovu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Foto: public

Istovremeno, kako je rekao, tokom jučerašnjih operacija uništeno je još 145 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini, a između ostalog, uništena su i tri PVO sistema BUK M-1, osam komunikacijskih centara, kao i pet skladišta sa municijom.

Takođe, ruska avijacija oborila je pet ukrajinskih dronova uključujući i dva „Bajraktara TB-2“ i uništila jedan sistem „Točka-U“.

Od početka vojne operacije, precizirao je Konašenkov, onesposobljeno je ukupno 3.491 vojni objekat ukrajinske vojske.

Sa druge strane, vojska Luganske Narodne Republike nastavila je sa ofanzivom i preuzela kontrolu nad mestima Surovcek, Ščedriščevo, Žitlovka i napredovale su dodatnih šest kilometara unutar ukrajinske odbrane.

Konašenkov je rekao i da su snage Donjecke Narodne Republike uspele da napreduju 21 kilometar unutar ukrajinske odbrane i da preuzmu kontrolu nad mestima Novodonjeck, Novomajorsk i Pavlovka.

Američki vojnici raspoređeni su u planinama istočne Poljske, samo nekoliko kilometara od ukrajinske granice, što znači da su blizu lokacija koje su bile mete nedavnih ruskih vazdušnih napada u zapadnoj Ukrajini, i mogli bi da i sami postanu meta u slučaju da se NATO uključi u rat. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA