Najnovije

MASAKR I MASOVNO STRELJANJE CIVILA: Evidentiran još jedan ratni zločin u Donbasu

Jedinice Narodne milicije Luganske Narodne Republike (LNR) tokom operacije oslobađanja teritorija otkrile su mesta masakra civila od strane ukrajinske vojske. Ovo je „Rosijskoj gazeti“ izjavio portparol narodne milicije LNR Ivan Filiponenko.

LNR (Foto: RIA novosti)

„Na oslobođenim teritorijama naše jedinice redovno evidentiraju činjenice ratnih zločina Oružanih snaga Ukrajine protiv civilnog stanovništva Donbasa, posebno onih koji su bili na teritorijama koje je Kijev privremeno okupirao“, rekao je Filiponenko. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine koristile su civile kao živi štit i streljale one koji su pokušali da pruže otpor.

Portparol Narodne milicije je dodao da ratni zločini nemaju rok zastarelosti. On je obećao da će svi odgovorni za genocid nad stanovništvom Donbasa biti kažnjeni.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova LNR saopštilo da je ukrajinska vojska, napuštajući oslobođene teritorije, digla u vazduh mostove iza sebe, a takođe je prekinula snabdevanje strujom i gasom. Konstatovano je da u ovom trenutku vlasti LNR pokušavaju da organizuju humanitarnu pomoć ljudima na ovim prostorima.

Kakva je situacija u Mariupolju, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA