Najnovije

RUSKA VOJSKA OBEĆALA: Biće osvete

Oružane snage Rusije najavile su seriju udara na ukrajinska industrijska postrojenja koja proizvode i popravljaju oružje, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Ministarstvo je naglasilo da će ova mera biti preduzeta kao odgovor na udar ukrajinske strane na stambene oblasti Donjecka raketom Točka-U. Ministarstvo odbrane počinioce ovog napada smatra ratnim zločincima.

Konašenkov je takođe apelovao na sve zaposlene u ovim preduzećima, kao i na stanovnike obližnjih kuća, sa zahtevom da napuste potencijalno opasna područja.

Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je od pogotka rakete Točka-U sa kasetnom municijom u gusto naseljenom području Donjecka poginulo 20 ljudi, a još 28 je ranjeno. Među žrtvama ima dece. Udar je izvršen oko 11.30 po moskovskom vremenu, raketa je lansirana sa strane koju kontroliše kijevski režim.

Zbog incidenta, Istražni komitet Rusije je pokrenuo krivični postupak po delu 1 člana 356 Krivičnog zakonika Ruske Federacije („Zlostavljanje civilnog stanovništva; upotreba u oružanom sukobu sredstava i metoda zabranjenih od strane međunarodni ugovor Rusije“).

Kako je dete uspelo sebi da spasi život prilikom pada Točke-U pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA