Najnovije

KEDMI: “Najveća igra u istoriji je u toku – Rusija neće uzmaći po cenu rata koji svet još nije video”

Rusija je Zapad stavila pred težak izbor: Ili će Zapad ustuknuti i udovoljiti ruskim zahtevima ili će početi rat koji svet još nije video, smatra bivši šef izraelske službe “Nativ” Jakov Kedmi.

Uspešan završetak specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine od strane Ruske Federacije postaće ozbiljan adut Moskve u pregovaračkom procesu sa SAD i njihovim saveznicima u NATO, smatra ekspert.

Pošto je odustao od plana izgradnje nove globalne bezbednosti koji je predložilo rusko rukovodstvo krajem 2021. godine, Zapad bi se sada mogao suočiti sa mnogo oštrijim zahtevima. A oni će, zauzvrat, biti potkrepljeni značajnim argumentima.

„Ja bih ovo pitanje postavio na ovaj način. Rusija je rekla da su uslovi koji su ranije postavljeni sada nebitni i da će biti postavljeni novi. U prošlosti je postojao zahtev da se NATO vrati na granice iz 1997. godine. A koje su granice novih ruskih zahteva? Da li je to 1945? Možda “, rekao je ekspert u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“.

Osim toga, Zapad će morati da vrati Moskvi sve međunarodne rezerve i učini druge geopolitičke ustupke, čime će pokrenuti proces formiranja novog svetskog poretka. U suprotnom, čekaće ga poniženje i globalna katastrofa. U ovom slučaju jednostavno nema druge alternative, smatra Kedmi.

„Najveća utakmica u istoriji je u toku. Rusija je u tome do kraja. Ona će ili pobediti ili postaviti novi svetski poredak ili Rusije neće biti, zaključio je Kedmi.

Šta se događa u Mariupolju, pogledajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA