Najnovije

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Ukrajinski nacisti digli u vazduh pozorište u Marijupolju!

Militanti nacionalističkog bataljona „Azov“ digli su u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju gde su se možda nalazili civili, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Izbeglice koje su uspele da izađu iz Marijupolja prenele su da su nacisti bataljona „Azov“ možda držali civile kao taoce u zgradi pozorišta, koristeći gornje spratove kao položaje, precizira ruski vojni resor.

„Danju 16. marta ruska avijacija nije izvodila nikakve zadatke povezane sa izvođenjem vazdušnih napada na kopnene mete u gradskoj četvrti u Marijupolju. S obzirom na potencijalnu opasnost po živote civila i provokaciju koju su već nacionalisti realizovali 9. marta sa bolnicom №3 u Marijupolju, zgrada pozorišta u centru grada nikada nije smatrana metom napada“, ističe vojni resor.

Ističe se da optužbe kijevskog režima da je navodno Rusija izvela vazdušni napad na zgradu pozorišta nisu tačne.

Podsetimo, nedavno su ukrajinske vlasti plasirale u javnost još jednu monstruoznu lažnu vest – Oružanim snagama Rusije pripisan je vazdušni napad na porodilište u Marijupolju. Porodilište su pritom odavno bili ispraznili neonacisti iz bataljona „Azov“ i u njemu nije bilo trudnica.

Današnju mapu sa fronta u Ukrajini pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA